Προβλήματα από τον χιονιά στη Φθιώτιδα – ΒΙΝΤΕΟ

Ξεπερνά τα 30 εκατοστά το ύψος του χιονιού σε ορισμένες περιοχές της Φθιώτιδας, ενώ μάχη δίνουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να κρατήσουν ανοιχτό και το εθνικό αλλά και το επαρχιακό δίκτυο του νομού. Με αποφάσεις των δημάρχων δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Τρίτη, τα σχολεία στους δήμους Δομοκού και Μακρακώμης.

Στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών, από τις 8 το βράδυ και μετά, το χιόνι έχει καλύψει ορισμένα σημεία του δρόμου παρά το γεγονός ότι τα μηχανήματα βρίσκονται εκεί και προσπαθούν ρίχνοντας αλάτι να κρατήσουν την κυκλοφορία ανοιχτή.

Στην εθνική οδό από τα διόδια της Τραγάνας και μέχρι το Μαρτίνο, με κατεύθυνση προς την Αθήνα, τα μηχανήματα έχουν απομακρύνει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας το χιόνι και η κυκλοφορία γίνεται κανονικά αλλά με χαμηλές ταχύτητες. Ωστόσο η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη.

Από τον κόμβο του Μαρτίνου και μέχρι το Κάστρο τα πράγματα είναι χειρότερα, καθώς η κυκλοφορία εξελίσσεται με πολλά εμπόδια, μιας και το οδόστρωμα είναι καλυμμένο με χιόνι, το οποίο έχει παγώσει. Παρά το γεγονός ότι τα ειδικά μηχανήματα ρίχνουν αλάτι, οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, με τη χιονόπτωση, δεν επιτρέπουν να έχει μεγάλη χρονική διάρκεια το καθαρό οδόστρωμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 6 το απόγευμα και μετά παρουσιάστηκαν προβλήματα σε διάφορα σημεία του εθνικού δρόμου Λαμίας-Αθηνών τα οποία αντιμετωπίστηκαν.

Στο επαρχιακό δίκτυο τα προβλήματα είναι περισσότερο έντονα. Στον δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου, ιδιαίτερα από τη Μακρακώμη και προς το Καρπενήσι, η χιονόπτωση είναι έντονη και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται μόνο με αλυσίδες. Τα μηχανήματα κρατούν τον δρόμο ανοιχτό, ωστόσο η κυκλοφορία κατά περιόδους είναι ιδιαίτερα δύσκολη και μόνο με αλυσίδες.

Στον δήμο Μακρακώμης στη Δυτική Φθιώτιδα, με απόφαση του δημάρχου, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία, καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή λόγω του χιονιού και του παγετού.

Σε ό,τι αφορά την Ευρυτανία οι κεντρικοί οδικοί άξονες παραμένουν ανοιχτοί, αλλά υπάρχει πρόβλημα σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Στον δρόμο Λαμίας-Δομοκού η κυκλοφορία γίνεται κατά περιόδους με αλυσίδες καθώς χιονίζει ακατάπαυστα, ενώ επικρατούν και πολικές θερμοκρασίες που ήδη φτάνουν τους -5 βαθμούς. Όπως σήμερα έτσι και αύριο δεν πρόκειται να λειτουργήσουν τα σχολεία σε όλο τον δήμο Δομοκού, αφού στο επαρχιακό δίκτυο είναι αδύνατη η κίνηση των λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών στην πόλη του Δομοκού ή στη Λαμία.

Προβλήματα υπάρχουν και στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στον δρόμο Λαμίας-Άμφισσας στην περιοχή του Μπράλλου, όπου είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 9 το βράδυ και μετά οι χιονοπτώσεις εξελίσσονται με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση σχεδόν σε ολόκληρο τον νομό. Μέσα στην πόλη της Λαμίας δεν εντοπίζονται προβλήματα παρά το γεγονός ότι χιονίζει περιφερειακά.

Τέλος, σημειώνεται ότι στα δυτικά του νομού και στα βόρεια οι θερμοκρασίες βρίσκονται κάτω από το μηδέν, ενώ στην πόλη της Λαμίας προσεγγίζει το μηδέν.

 

Δείτε το βίντεο από τη Λαμία και τον Δομοκό:

Δείτε το βίντεο από την Ευρυτανία:

Δείτε τα βίντεο από τον Τυμφρηστό Φθιώτιδας:

Πηγή βίντεο: lamiastar.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ