Θεσσαλονίκη: Μέτρα για την προστασία των αστέγων από το κρύο

Μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων – και κυρίως των αστέγων – από τα ακραία καιρικά φαινόμενα λαμβάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, από σήμερα έως και την Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου, από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, θα παρέχεται προσωρινή φιλοξενία στο 2ο και 5ο παράρτημα ΚΑΠΗ, στις οδούς Λαγκαδά 35 και Αλεξανδρείας 27.

Παράλληλα, οι άστεγοι μπορούν να βρουν “καταφύγιο” στο Υπνωτήριο Αστέγων που λειτουργεί σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, στην οδό Ανδρέου Γεωργίου 13, από τις 5 το απόγευμα έως την επομένη ημέρα, στις 11 το πρωί.

Ακόμη, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, έχουν τη δυνατότητα να προφυλαχθούν από την κακοκαιρία στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, που λειτουργεί με τη ΜΚΟ PRAKSIS, στην οδό Μοναστηρίου 62, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Αυτές τις μέρες θα συνεχιστεί η δράση των street workers του ΟΚΑΝΑ και της ΜΚΟ PRAKSIS για τον εντοπισμό αστέγων, καθώς και ο εφοδιασμός των αστέγων με υπνόσακους και κουβέρτες, που θα διανέμει όχημα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Διαβάστε επίσης:

Που θα “χτυπήσει” ο χιονιάς τις επόμενες ώρες

Το έστρωσε στα χωριά της Λάκκας Σουλίου – ΒΙΝΤΕΟ

Χαλκιδική – Διακόπηκαν τα μαθήματα λόγω του χιονιά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ