Που θα “χτυπήσει” ο χιονιάς τις επόμενες ώρες

Από τη Βόρεια Ελλάδα άρχισε η επέλαση του χιονιά που θα «χτυπήσει» ολόκληρη τη χώρα. Πυκνές νιφάδες χιονιού πέφτουν στην Θεσσαλονίκη ενώ σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα χιονίσει και στην Αττική το βράδυ.

Η χιονόπτωση σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κοζάνη, Φλώρινα και Καστοριά θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ από αύριο αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε Μακεδονία και Θράκη.

Η θερμοκρασία έπεσε κατακόρυφα σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στη Δυτική Μακεδονία, όπου λόγω της χιονόπτωσης έμειναν αρκετά σχολεία κλειστά, θα επικρατήσουν συνθήκες παγετού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το κρύο είναι τσουχτερό σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι πως το θερμόμετρο δείχνει -4 βαθμούς Κελσίου σε Φλώρινα και Κοζάνη, -3 σε Καστοριά,

Σε όλη τη χώρα θα έχουμε κακοκαιρία με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας χώρας. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της νότιας χώρας. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Στην Αττική θα σημειωθούν, σύμφωνα με την ΕΜΥ νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα χιονίσει σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο και κυρίως στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 ενισχυμένοι βαθμιαία σε 7 με 8 και τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 10 βαθμούς ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ωστόσο τοπικές χιονοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλώνονται κατά διαστήματα και σε άλλες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Πρόγνωση καιρού για Τρίτη 10/2/2015

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές-ημιορεινές, αλλά ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. 

Άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

 

Διαβάστε επίσης:

Χαλκιδική – Διακόπηκαν τα μαθήματα λόγω του χιονιά

Ποιοι επαρχιακοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης είναι κλειστοί

Διπλώνουν νταλίκες στην Εγνατία από τον χιονιά

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ