Ο χαρτογράφος του εγκεφάλου μιλά στο ellines.com

Διαβάστε τη συνέντευξη του καθηγητή Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών Γιώργου Παξινού 

Ο Δρ. Παξινός έχει καταξιωθεί διεθνώς για την προσφορά του στην Ιατρική και για τις μοναδικές παγκοσμίως χαρτογραφήσεις του εγκεφάλου. Είναι καθηγητής Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών στο Neuroscience Research Australia του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σύδνεϋ.

Γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1944 στη Λεύκη Ιθάκης. Οι επιστημονικές του αναζητήσεις τον οδήγησαν μακριά από την Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Berkeley στην Καλιφόρνια και μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο McGill στον Καναδά. Έπειτα πέρασε ένα μεταδιδακτορικό έτος στο Yale.Από το 1973 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Νew South Wales στο Sydney, όπου και διαμένει διατηρώντας όμως επαφή και με τα καλύτερα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.Οι εργασίες του στη νευρολογία και νευροπαθητική, οδήγησαν στην καταπολέμηση του Πάρκινσον και του Αλτσχάϊμερ. Ο κ. Παξινός έως τώρα έχει φτιάξει δύο χάρτες του ανθρώπινου εγκεφάλου, έναν του στελέχους και έναν του υπόλοιπου εγκεφάλου. Οι έρευνες όμως συνεχίζονται, καθώς δεν έχουν γίνει οι βασικές μελέτες για τον φλοιό του εγκεφάλου.

«Ελλάδα σημαίνει φιλία για μένα. Αυτό που βρίσκω στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό στον ίδιο βαθμό είναι ότι δημιουργείς πολύ πιο εύκολα φιλίες, πιο εύκολα αισθάνεσαι την αγάπη την ζεστασιά» αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ομάδα του ellines.com

 

Για  συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

 

www.ellines.com  – H Πρώτη Διαδικτυακή Χώρα στον Κόσμο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ