ΕΔΕ για την πλημμύρα στην Εγνατία

Κλιμάκια ελέγχου για την πτώση σκεπής σχολείου και την πλημμύρα στην Εγνατία Οδό συγκροτούνται μετά από εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:

“Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης έδωσε εντολή να συγκροτηθούν δύο κλιμάκια ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, πλαισιωμένα και από στελέχη των διευθύνσεων Κτιριακών Υποδομών και Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου, για να ασχοληθούν αντίστοιχα, με δύο θέματα, που προέκυψαν κατά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών, τα οποία είναι:

1. Η πτώση της σκεπής του κτιρίου Γυμνασίου και Λυκείου στην Μελίκη Ημαθίας.

2. Η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στην περιοχή Κοζάνης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, εξαιτίας της πλημμύρας του οδοστρώματος, πρόβλημα που έχει αποκατασταθεί.

Η εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη προς τους υπευθύνους για το έργο των κλιμακίων ελέγχου είναι να εξεταστούν τα θέματα σε βάθος, να εντοπίσουν τα αίτια, να διατυπωθούν προτάσεις μέτρων και παρεμβάσεων για την οριστική αντιμετώπιση τους, όπως επίσης να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σε όλο το φάσμα των εμπλεκομένων, ώστε εάν υπάρχουν να αποδοθούν στους υπευθύνους”.

Κλειστό παραμένει το σχολείο

Το Γυμνάσιο-Λύκειο Μελίκης Ημαθίας, η σκεπή του οποίου κατέρρευσε από τους ανέμους την Κυριακή, θα παραμείνει και αύριο κλειστό.

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Παναγιώτης Γκυρίνης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι “το σχολείο ενδεχομένως να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά την Παρασκευή, ίσως και από Δευτέρα, όμως μοναδικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια των μαθητών, γι’ αυτό και υπέγραψα τη σχετική εντολή να μη λειτουργήσει το σχολείο μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης στον χώρο”.

Διαβάστε επίσης

Ο αέρας “ξήλωσε” την οροφή σχολείου – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Κλειστή η Εγνατία Οδός λόγω… πλημμύρας – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ