Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους του Έβρου

Μια ακόμα δύσκολη νύχτα θα περάσουν οι κάτοικοι του Έβρου, καθώς ολόκληρη η περιοχή κατά μήκος του ποταμού, βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού με ορατό τον κίνδυνο των έντονων πλημμυρικών φαινομένων, κατά τη διάρκεια της νύχτας ή τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών τα τεχνικά συνεργεία του δήμου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΑΜΘ), κατασκεύασαν, για προληπτικού λόγους, αναχώματα στο Πύθιο, στο ύψος των πρώτων σπιτιών που γειτνιάζουν με την κοίτη του ποταμού, καθώς στην περιοχή η στάθμη του νερού έχει ξεπεράσει τα έξι μέτρα και δεκαπέντε εκατοστά, με όριο συναγερμού τα πέντε μέτρα και εβδομήντα εκατοστά.

Μεγάλες ποσότητες νερού συνεχίζουν από τα ξημερώματα να εισέρχονται στην θέση Ωοειδές, στην περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας, μετά το σπάσιμο του αναχώματος με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περισσότερα από 50.000 στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Στο μεταξύ, αποκλεισμένο συνεχίζει να παραμένει το τμήμα της εθνική οδού στο ύψος των Καστανιών, που οδηγεί στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα όπως επίσης και το τελωνείο στις Καστανιές.

Παράλληλα με την Έβρο το ενδιαφέρον της Περιφέρειας ΑΜΘ επικεντρώνεται και στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και στις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή τα τελευταία 24ωρα. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ, υπό την προεδρεία του περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, καταγράφηκαν τα προβλήματα που ανέκυψαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και στη συνέχεια ιεραρχήθηκαν οι ανάγκες ανά περιοχή, με γνώμονα την προστασία των πολιτών, των οικισμών και των περιουσιών τους αλλά και την ασφαλή κυκλοφορία τους.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε η άμεση χρηματοδότηση των απολύτως αναγκαίων έργων, όπως ο καθαρισμός ρεμάτων, η αποκατάσταση καταστραμμένων οδοστρωμάτων, η αποστράγγιση των οδών που πλημμυρίζουν, η κατασκευή νέων τεχνικών, η προστασία γεφυρών, ο καθαρισμός καναλιών των αναδασμών και άλλα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ