Χωρίς γιατρό οι φυλακές Δομοκού

Ο θάνατος του 53χρονου κρατούμενου στις φυλακές Δομοκού τα ξημερώματα ήταν το δεύτερο περιστατικό στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα καθώς πριν από δυο μήνες ένας 60χρονος είχε χάσει τη ζωή του αβοήθητος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, και οι δυο είχαν ενοχλήσεις, αλλά δεν υπήρχε γιατρός για να τους εξετάσει.

Ο 53χρονος, που έφυγε τα ξημερώματα, από το πρωί αισθανόταν δυσφορία, λένε οι συγκρατούμενοί του. Το βράδυ τα πράγματα έγιναν χειρότερα και περίμενε μέχρι να ξημερώσει για να ζητήσει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από γιατρό. Ωστόσο, ο άτυχος άνδρας δεν τα κατάφερε και, όπως λένε οι κρατούμενοι, αν υπήρχε γιατρός μέσα στις φυλακές θα μπορούσε να διαγνώσει ποια περιστατικά χρήζουν άμεσης μεταφοράς και περαιτέρω εξέτασης.

«Στις πολυδιαφημισμένες φυλακές Δομοκού δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός. Μας έχουν εγκαταλείψει στην τύχη μας. Μόνο κάθε 15 ήμερες (κάθε 2η Πέμπτη), έρχεται ένας παθολόγος να εξετάσει από τον αστράγαλο μέχρι το κεφάλι. Τι να σου κάνει. Δεν υπάρχουν ούτε αναγκαία φάρμακα. Πρέπει ο νέος υπουργός να δώσει άμεσα λύση για να μην χαθούν και άλλοι άνθρωποι έτσι άδικα», καταγγέλλει στο lamiareport.gr ένας από τους κρατούμενους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ