Αθωώθηκε ο Μαρινάκης

Αθωώθηκε ο Μαρινάκης

Αθώους λόγω αμφιβολιών έκρινε το τριμέλες πλημμελειοδικείο τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και τον αντιπροέδρο Σάββα Θεοδωρίδη.

Οι παράγοντες του Ολυμπιακού είχαν κατηγορηθεί ότι προσπάθησαν να επηρεάσουν την κρίση των  διαιτητών, καθώς είχαν μπει στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του τελικού κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης το Μάιο του 2012.

 

Εισαγγελέας : Ενέργειες που δεν θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία του αθλήματος, όπως μια απλή διαμαρτυρία, δεν ποινικοποιούνται. Ο νόμος απαιτεί κάτι παραπάνω από μια αφηρημένη διακινδύνευση. Η απλή είσοδος στα αποδυτήρια των διαιτητών δεν είναι αθέμιτη ενέργεια, αφού δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στα γήπεδα. Εκτιμώ ότι τα σφάλματα των διαιτητών ήταν τυχαία και συμπτωματικά, άλλωστε πιστεύω εάν οι κατηγορούμενοι ήθελαν να επηρεάσουν δεν θα περίμεναν το ημίχρονο του αγώνα. Θεωρώ οι η συμπεριφορά τους καθορίστηκε από την αγάπη τους για την ομάδα τους, ο τρόπος τους ήταν άκομψος, αλλά η συμπεριφορά τους υπάγεται στον υπερβάλλοντα ζήλο.

 

Ο μάρτυρας που κατέθεσε πρώτος ήταν ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καυμενάκης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας, αλλά ενημερώθηκε για το γεγονός από τον γιατρό της ομάδας. “Ο κ. Μαρινάκης δεν ήταν διαπιστευμένος για να βρίσκεται σε εκείνο το χώρο. Είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις να ειδοποιείται ο παράγοντας και της άλλης ομάδας, κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε. Δεν γνωρίζω τι διημείφθη, ξέρω όμως ότι στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μου αδικήθηκε κατάφωρα” είπε.

Επίσης κατέθεσαν ως μάρτυρες και οι διαιτητές της αναμέτρησης. Ο κ.Μάνταλος κατέθεσε ότι βρισκόταν στα αποδυτήρια των διαιτητών, όταν μπήκαν οι κ.Μαρινάκης και Θεοδωρίδης:”Ήρθαν και μας είπαν να παίξουμε 50-50. Δεν μπορώ να πω ότι μου φάνηκαν απειλητικοί.” .

 

Πρόεδρος: Γιατί να σας πουν κάτι τέτοιο;

Μάνταλος: Στην Ελλάδα πρόκειται για συνηθισμένη έκφραση στον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Πρόεδρος: Τι εννοούσαν ομως; Ήταν κάποιου είδους απειλή;

Μάνταλος: Εγώ τα εξέλαβα περισσότερο σαν ευχή.

Στο ίδιο κλίμα και ο κ.Τριτσώνης. “Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν δυστυχώς συνέχεια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Μας είπαν να παίξουμε 50-50, να σφυράμε ο,τι βλέπουμε και να μη φοβόμαστε τίποτα.

Πρόεδρος: Γιατί, εσείς δεν σφυράγατε ο,τι βλέπατε;

Τριτσώνης: Ο,τι βλέπαμε σφυράγαμε.

 

Παράλληλα και ο υπεύθυνος ασφάλειας γηπέδων της ΕΠΟ υποστήριξε ότι οι κ.Μαρινάκης και Θεοδωρίδης δεν έκαναν κάτι παράνομο η ασυνήθιστο.

Εισαγγελέας: Μήπως απλά και μόνο η παρουσία των κατηγορούμενων στα αποδυτήρια ήταν αρκετή για να επηρεάσει τη συμπεριφορά των διαιτητών;

Υπεύθυνος ασφαλείας ΕΠΟ: Όχι, πήγαν απλά για να ευχηθούν καλή επιτυχία, λόγω ευγένειας.

Εισαγγελέας: Είχαν κάνει οι διαιτητές κάποιο λάθος στο πρώτο ημίχρονο;

Υπεύθυνος ασφάλειας ΕΠΟ: Όχι.

Εισαγγελέας: Μήπως έκαναν στο δεύτερο, μετά την επίσκεψη των κατηγορούμενων;

Υπεύθυνος ασφαλείας ΕΠΟ: Ανθρώπινα λάθη γίνονται στο ποδόσφαιρο.

Την ίδια στιγμή, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων κατέθεσαν δημοσιεύματα με παρόμοια περιστατικά, όπως την “επίσκεψη” παραγόντων του Παναθηναϊκού σε αγώνα με τον Πλατανιά “χωρίς”, όπως σημείωσαν, “να υπαρξει διωξη η να ασχοληθεί κανείς ιδιαίτερα”.

Για τον τελικό κυπέλλου χαρακτήρισαν ανθρώπινα τα λάθη των διαιτητών και είπαν:

“Προχθές ο Ολυμπιακός αδικήθηκε κατάφωρα σε αγώνα με τον τωρινό του κατήγορο Αστέρα Τρίπολης. Αυτά γίνονται όλη την ώρα.” 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ