Το τελευταίο αντίο στον Ντέμη Ρούσσο – ΒΙΝΤΕΟ

Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο καλλιτέχνη Ντέμη Ρούσσο, απηύθυναν σήμερα το πρωί, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου τελέσθηκε η νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο ερμηνευτής πολλών και μεγάλων επιτυχιών, έχοντας πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, άφησε την τελευταία του πνοή στα 69 του χρόνια, τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Ιανουαρίου, στο νοσοκομείο «Υγεία» μετά από μακρόχρονη νοσηλεία.

Ο άνθρωπος που δοξάστηκε από τον διεθνή Τύπο, όχι μόνο για το έργο αλλά και για την προσωπικότητά του, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του: «Άμα είσαι Έλληνας δεν χρειάζεται να έχεις στοιχεία για να είσαι υπερήφανος. Είσαι υπερήφανος. Είμαστε μία ευλογημένη ράτσα».

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Γιώργος Χατζηνάσιος, λίγο πριν την είσοδό του στον ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Ντέμης υπήρξε μία μοναδική, ασυναγώνιστη, θα έλεγα, φωνή αλλά και ένας πολύ χαρούμενος άνθρωπος. Έχω την αίσθηση ότι ο Ντέμης δεν μεγάλωσε ποτέ και διατήρησε αυτή την παιδική του αθωότητα. Συναντηθήκαμε λίγο μετά την εφηβεία μας όταν ήρθε από την Αίγυπτο και παίξαμε μαζί, όπου εκείνος έπαιζε μπάσο και εγώ πιάνο, ο Βαγγέλης τύμπανα και ο Σπανουδάκης κιθάρα. Ήταν ένα τρομερό φυτώριο».

Για τη μεγάλη απώλεια μίλησε ο ερμηνευτής και μουσικός Λάκης Παπαδόπουλος. «Είναι τιμή μας που ήταν Έλληνας. Αυτός, η Νάνα Μούσχουρη, ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης και μερικοί άλλοι, ήταν διαφημιστές για την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

«Έφυγε ένας μεγάλος Έλληνας καλλιτέχνης, πρέσβης της Ελλάδας, όπου βρισκόταν και στεκόταν. Ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης που θαυμάζω για την ιδιαιτερότητα της φωνής του και της καλλιτεχνικής του έμπνευσης. Ο Ντέμης φεύγει, όμως, με ένα παράπονο για την πατρίδα του, την Ελλάδα, που δεν τον τίμησε όσο θα έπρεπε» ανέφερε ο τραγουδιστής Πασχάλης.

Παρόντες στην κηδεία ήταν αρκετοί καλλιτέχνες. Ανάμεσά τους οι Νίκος Αλιάγας, Μαρίζα Κωχ, Δημήτρης Ιατρόπουλος αλλά και άνθρωποι από την πολιτική ζωή του τόπου, όπως ο Τέρενς Κουίκ, υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό Κυβερνητικού Έργου, ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

Στεφάνια στη μνήμη του Ντέμη Ρούσσου έστειλαν, μεταξύ άλλων, ο πρεσβευτής της Αιγύπτου, η πρεσβεία της Γαλλίας, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, η Νάνα Μούσχουρη, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και η δισκογραφική εταιρεία Minos- Emi.

Αντί στεφάνων, η οικογένεια του Ντέμη Ρούσου έχει ζητήσει να δοθούν χρήματα στον σύλλογο συμπαράστασης παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών αυτών, καθώς και αναξιοπαθούντων περιθωριακών.

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Δείτε επίσης:

Τo Σάββατο με την «Αγορά»: Demis Roussos – 3 cd με όλες τις επιτυχίες

Η ανακοίνωση της Βουλής για το στεφάνι με το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ