Είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες τροφικές δηλητηριάσεις έχουν ελαφρά συμπτώματα.
Πολλές φορές μπαίνουμε στον πειρασμό να καταναλώσουμε ένα τρόφιμο μια δυο μέρες μετά την ημερομηνία λήξης, αν δεν μοιάζει ή μυρίζει χαλασμένο. Όμως, υπάρχουν μικρόβια όπως η σαλμονέλα, η λιστέρια και τα εντεροαιμορραγικά κολοβακτηρίδια (EHEC) που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές διάρροιες και εμετούς, αιμορραγία στο έντερο, κολίτιδα ή ακόμα και τον θάνατο, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες ομάδες όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.
Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr