Χαλάει ο καιρός – Που θα βρέξει και που θα χιονίσει

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και κυρίως της βόρειας χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα διατηρηθούν σήμερα και μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα ενταθούν ξανά από τη νύχτα και θα διατηρηθούν και την Τρίτη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν τη νύχτα της Κυριακής. Τη Δευτέρα θα εξασθενήσουν και θα ενταθούν ξανά τις απογευματινές και κυρίως τις βραδινές ώρες της Τρίτης.

Στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν τις πρωινές ώρες της Δευτέρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Πελοποννήσου ενώ στην Ήπειρο θα χιονίσει σε ημιορεινές περιοχές. Από την Τρίτη τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία τη Δευτέρα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν. το βράδυ της Δευτέρας θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Τις απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν ισχυρές βορχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Την Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν μέχρι αργά το βράδυ στην Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, οι οποίες στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους πυκνές.

 

Διαβάστε επίσης:

Το μεγάλο λάθος που κάνουν όσα ζευγάρια χωρίζουν 

Έχεις νεύρα; 9 τρόποι για να ηρεμείς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ