Κοιλιοπλαστική: Η επέμβαση και τα οφέλη της

Γράφει η Δέσποινα-Νέλλη Τζιβαρίδου, Πλαστικός Χειρουργός

Η κοιλιοπλαστική είναι μία χειρουργική επέμβαση για άνδρες ή γυναίκες σε καλή φυσική κατάσταση, που εμφανίζουν τοπική εναπόθεση λίπους στην κοιλιά ή/και έντονη χαλάρωση του δέρματος, που δεν βελτιώνεται με δίαιτα ή γυμναστική.

Η κοιλιοπλαστική είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στις γυναίκες, που, μετά από εγκυμοσύνη, έχουν έντονη χαλάρωση των κοιλιακών μυών και του δέρματος και δεν μπορούν πια να επιστρέψουν στο φυσιολογικό.

Η κοιλιοπλαστική μπορεί να ολοκληρώσει θεαματικά τα αποτελέσματα, μετά από θεραπείες παχυσαρκίας. Η δίαιτα, η τοποθέτηση ενδο-γαστρικού μπαλονιού ή δακτυλίου σε παχύσαρκα άτομα, οδηγεί σε μεγάλη απώλεια βάρους με έντονη χαλάρωση του δέρματος. Με την κοιλιοπλαστική ενισχύεται το μυϊκό κοιλιακό τοίχωμα, αλλά αφαιρείται και η περίσσεια του δέρματος, ώστε να γίνει πραγματικά ορατό το αποτέλεσμα της θεραπείας απώλειας βάρους.

Σε περιπτώσεις με περιορισμένη χαλάρωση στο δέρμα, γίνεται η μίνι κοιλιοπλαστική, ενώ συχνά συνδυάζουμε την επέμβαση με λιποαναρρόφηση.

Χειρουργείο

Η γιατρός θα σχεδιάσει προεγχειρητικά τη θέση της τομής, καθώς και τις περιοχές που θα χρειαστούν λιποαναρρόφηση.

Η επέμβαση γίνεται με ολική αναισθησία και διαρκεί 2 με 3 ώρες.

Η κοιλιοπλαστική γίνεται με μία τομή πάνω από το εφήβαιο και σε διαφορετική έκταση ανάλογα την ανάγκη αφαίρεσης δέρματος. Υπάρχει, επίσης, τομή γύρω από τον αφαλό που έτσι ελευθερώνεται από το χαλαρωμένο δέρμα.

Στη μικρή κοιλιοπλαστική, η τομή είναι σημαντικά μικρότερη και ο αφαλός δεν χρειάζεται να μετακινηθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ