Ελεύθεροι 6 κατηγορούμενοι για τo κύκλωμα των “νονών” του Κορυδαλλού

Της Άννας Κανδύλη

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι 6 κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα που εξάρθρωσε η ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, στην πρώην σύζυγο του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα, επιβλήθηκε  εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Στον Ευστάθιο Πανάγο που αντιμετωπίζει κατηγορία για παράβαση του νόμου περί όπλων, τον Σαίντ Αφσαργιάν που κατηγορείται για εκρήξεις, τον Γεώργιο Βερεσέ που κατηγορείται ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης καθώς στους γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα.

Οι γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου που κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικους χρήματος και εκρήξεις, ενώπιον του ανακριτή είπαν πως είναι δυο γέροντες που είχαν την ατυχία να μεγαλώσουν παιδιά με παραβατική συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Σκαφτούρος υποστήριξε μεταξύ άλλων:

“Αρνούμαι τις κατηγορίες ως αβάσιμες δεδομένου ότι καμία σχέση δεν έχω τόσο εγώ όσο και η 70χρονη σύντροφός μου με την υπόθεση. Είχαμε την ατυχία τα παιδιά μας από τα 35 τους χρόνια να έχουν προβατική συμπεριφορά και τα επισκεπτόμαστε στις φυλακές για να τους πάμε τρόφιμα. Αυτή είναι η μόνη μας σχέση με τις φυλακές.

Τόσο εγώ όσο η γυναίκα και ο γιος μου δεν κρατήσαμε και δεν φυλάξαμε λεφτά του Βλαστού ούτε του γιου μας Γιάννη Σκαφτούρου που να προέρχονται από παράνομες πράξεις. Είμαστε δυο γέροντες που μεγαλώσαμε βόσκοντας αιγοπρόβατα δυο παιδιά που τα παντρέψαμε και έχουμε από αυτά έξι εγγόνια. Έχουμε την ατυχία τώρα στα βαθιά μας γεράματα και με την επιβαρυμένη μας υγεία να βόσκουμε αιγοπρόβατα σε διάφορα βουνά, να τα αρμέγουμε για να φροντίζουμε τα εγγόνια μας και τους κρατούμενους γιους μας.”

 

Διαβάστε επίσης

ΣΟΚ – Ανήλικοι εκβίαζαν κορίτσια 10-13 ετών

“Ανάπηροι”… περπατούν στο κέντρο της Αθήνας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ