Παγωμένες οι στροφές στην Ξάνθη

Κινδύνους εγκυμονεί τις τελευταίες ημέρες το οδικό δίκτυο στην ορεινή Ξάνθη σημεία του οποίου θυμίζουν περισσότερο παγοδρόμια παρά δρόμους, με οδηγούς που κινούνται στην περιοχή να βγαίνουν από το οδόστρωμα και να σημειώνονται ατυχήματα. 

Το μεσημέρι της Τετάρτης ακόμη ένα Ι.Χ. αγροτικό όχημα εξετράπη της πορείας του και κατέληξε πάνω στην πλαγιά του βουνού με αποτέλεσμα το όχημα να υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές. Κάτι αντίστοιχο συνέβη το πρωί της Κυριακής κοντά στη διασταύρωση στο 8ο χλμ Ξάνθης – Σταυρούπολης όταν και πάλι Ι.Χ. βγήκε από το δρόμο λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος. 

Πρόκειται για σημεία στα οποία η πάχνη παγώνει πάνω στον δρόμο, μιας και πρόκειται για περιοχές ανήλιαγες που ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας – όχι μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες – παραμένουν παγωμένες και επικίνδυνες. Όπως επισημαίνουν οδηγοί που κάνουν συχνά χρήση του ορεινού οδικού δικτύου το πρόβλημα παραμένει άλυτο εδώ και χρόνια, ενώ παρά το γεγονός πως στο παρελθόν υπήρχαν τσουβαλάκια με αλάτι στα εν λόγω επικίνδυνα σημεία κάτι τέτοιο σήμερα δεν συμβαίνει. 

Φυσικά, όπως γίνεται άμεσα κατανοητό ο οδήγηση στα εν λόγω σημεία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους οδηγούς αλλά και τα οχήματα. Κάτοικοι μάλιστα της περιοχής έχουν κατά το παρελθόν επισημάνει την ανάγκη παρεμβάσεων, μέσω νέων οδικών έργων, στα συγκεκριμένα τμήματα του δρόμου, που θα μπορούσαν αισθητά να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος. 

Πηγή: thrakitoday.com

Δείτε επίσης:

Εντοπίστηκε και τρίτο κρησφύγετο του Ξηρού – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ