Στη φυλακή ο Ρουμάνος για τη δολοφονία του Κουμανταρέα

Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο Ρουμάνος Κοσμίν Γκαϊτάν που κατηγορείται μαζί με το συμπατριώτη του, Στεφάν Ματασαρενάου για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, που αντιμετωπίζει τις κακουργηματικές πράξεις της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ληστείας, υποστήριξε πως δεν είχε κανένα σκοπό να σκοτώσει ούτε και σκότωσε το συγγραφέα. Περιέγραψε τα όσα έγιναν τη μοιραία βραδιά, υποστηρίζοντας ότι ο Ματασαρενάου του είπε να πάνε στο σπίτι του Κουμανταρέα για μία δουλειά.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, είπε ότι ο διαπληκτισμός του συγκατηγορούμενου του με το θύμα ξεκίνησε έξω απο το ασανσέρ της πολυκατοικίας, όπου αυτός σοκαρισμένος δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Απέδωσε όλη την ευθύνη σε αυτόν, υποβάλλοντας μάλιστα αίτημα να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση μαζί του.

 

Συμφώνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Γκαϊτάν φέρεται να δήλωσε ότι ο συγγραφέας και ο συγκατηγορούμενός του ήταν φίλοι, αλλά είχαν απομακρυνθεί πριν μερικούς μήνες.

Οι δύο Ρουμάνοι βρέθηκαν στην πολυκατοικία του Μ. Κουμανταρέα, με τον Στ. Ματασαρενάου να ζητά δανεικά 20 με 30 ευρώ, όπως είπε ο Κ. Γκαϊτάν ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας.

«Το θύμα αρνήθηκε και τσακώθηκαν. Ο Στεφάν τον χτύπησε, στην είσοδο της πολυκατοικίας, έξω από το ασανσέρ σε σημείο που δεν φαινόταν από τον δρόμο» ανέφερε, προσθέτοντας ότι όταν ο Μ. Κουμανταρέας λιποθύμησε, ο Ματασαρενάου ήθελε να τον αφήσει εκεί και να φύγουν, όμως αυτός διαφώνησε και έτσι ανέβασαν το θύμα στο διαμέρισμα του.

Όπως υποστήριξε σήμερα, «προσπαθούσα να τον συνεφέρω, ενώ ο συγκατηγορούμενός μου έψαχνε στο σπίτι. Δεν ξέρω τί έκανε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ