Βασίλης Τσιτσάνης, “100 χρόνια από τη γέννησή του”

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ, «100 χρόνια από η γέννησή του»

20 & 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Καλλιτεχνική Διεύθυνση & Διεύθυνση Ορχήστρας: ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ

Ερμηνεύουν: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σημαντικότερου από τους δημιουργούς της ελληνικής λαϊκής μουσικής και τραγουδιού του 20ου αιώνα, η οικογένεια του Βασίλη Τσιτσάνη διοργανώνει, για πρώτη φορά με την απόλυτη έγκριση και εποπτεία της, δύο μεγάλες συναυλίες αφιερωμένες στο έργο του, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Και για το σκοπό αυτό καλεί εξαιρετικούς συντελεστές, που διασφαλίζουν την απόδοση του έργου του κορυφαίου των λαϊκών με σεβασμό, ικανότητα και γνώση.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, συνθέτης καθοριστικός, που έχει σημαδέψει την πορεία του ελληνικού τραγουδιού και δημιουργός που έχει ασχοληθεί ουσιαστικά τόσο με το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη όσο και με τη διαλεκτική σχέση που αυτό έχει με τις μουσικές σπουδαίων δημιουργών παγκοσμίως, έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση καθώς και τη διεύθυνση της ορχήστρας, η οποία απαρτίζεται από εξαιρετικούς δεξιοτέχνες μουσικούς.

Και δύο σπουδαίες φωνές, από τις σημαντικότερες που διαθέτουμε, η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη αναλαμβάνουν να επικοινωνήσουν το ποιητικό ιδίωμα των τραγουδιών του Βασίλη Τσιτσάνη με ουσιαστικές και συναρπαστικές ερμηνείες.

Οι παραστάσεις του Μεγάρου Μουσικής δεν θα αποτελούν ένα ακόμη τυπικό αφιέρωμα στο έργο του Τσιτσάνη με απλή παράθεση τραγουδιών αλλά, υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του Σταύρου Ξαρχάκου,  θα υπάρξει μία πρωτότυπη προσέγγιση του τεράστιου έργου του, που θα αναδείξει και άλλες, απρόσμενες και γοητευτικές πτυχές. Μία ιδιαίτερη επιλογή ρεπερτορίου, ένα ξεχωριστό και πλήρες μουσικό πορτραίτο του συνθέτη που αναμόρφωσε την ελληνική λαϊκή μουσική, βγάζοντάς την από το περιθώριο και εντάσσοντάς την σε μία νέα ιστορική και κοινωνική πραγματικότητα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ