Ο «συνεργάσιμος» Χριστόδουλος και η ΤV του Γιωτόπουλου

 

Η μεταγωγή των μελών της «17Ν» στον Δομοκό φαίνεται ότι δεν άλλαξε τις βασικές τους συνήθειες. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έμειναν έκπληκτοί χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ», όταν έφτασαν τα προσωπικά αντικείμενα του Γιωτόπουλου. Και αυτό γιατί σε κούτες υπήρχαν περίπου 1.000 βιβλία – από μυθιστορήματα μέχρι πολιτικά μανιφέστα – τα οποία δεν χωράνε σε κανένα κελί. Γι αυτό το λόγο το πιο πιθανό είναι να μην του επιτραπεί να τα κρατήσει.

Το ίδιο εκτιμάται ότι θα γίνει με ένα μεγάλο κασετόφωνο που έφτασε σε εκείνον μαζί με δεκάδες κασέτες με παλιά τραγούδια, διότι δεν προβλέπεται η κατοχή του στον κανονισμό των φυλακών Γ’ Τύπου. Αντιθέτως, κανονικά παρέλαβε την τηλεόραση που είχε στον Κορυδαλλό, στην οποία επιτρέπεται – όπως και σε όλους τους κρατουμένους, να έχει βάλει ακόμα και συνδρομητικά κανάλια, αρκεί να πληρώνει ο ίδιος τη συνδρομή.

Ο Κουφοντίνας δέχθηκε ήδη το πρώτο του επισκεπτήριο από την Αγγελική Σωτηροπούλου και τον 26χρονο γιο του Έκτορα με τον οποίο συνομίλησε για αρκετή ώρα.

Προαυλίζεται (8-12 το πρωί), μαζί με τον Χριστόδουλο Ξηρό, ο οποίος περιγράφεται ως ένας από τους πιο συνεργάσιμους κρατούμενους.

Στη ίδια πτέρυγα κρατείται ο αρχηγός του «Επαναστατικού Αγώνα», Νίκος Μαζιώτης, το μέλος της ίδιας οργάνωσης, Κώστας Γουρνάς και οι αναρχικοί Γιάννης Ναξάκης και Γρηγόρης Σαραφούδης, οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο κελί.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Κουφοντίνας: Μη με βάλετε με τον Γιωτόπουλο

Στις φυλακές Δομοκού Κουφοντίνας και Γιωτόπουλος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ