Η επιστολή του Καμίνη στη δήμαρχο του Παρισιού

Στη σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο, στην οδό Σίνα, συμμετείχε το βράδυ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης που νωρίτερα απέστειλε επιστολή στη δήμαρχο του Παρισιού Hidalgo, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Ηebdo, με την οποία συνομίλησε και προσωπικά.

Ο Γιώργος Καμίνης εξέφρασε στην Hidalgo τη συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου και των πολιτών του δήμου Αθηναίων προς τους πολίτες της γαλλικής πρωτεύουσας, καθώς και την «απερίφραστη καταδίκη της αποτρόπαιας πολύνεκρης δολοφονικής επίθεσης». Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο Καμίνης σημείωσε ότι είναι απαράδεκτα όσα ελέχθησαν τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας, που εξομοιώνουν συλλήβδην τους μετανάστες και τους μουσουλμάνους με την τρομοκρατία. Όπως χαρακτηριστικά είπε, πρόκειται για σχόλια «ανιστόρητα που πυροδοτούν με επικίνδυνο τρόπο το ήδη επιβαρυμένο κλίμα».

Σε ό,τι αφορά την προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων που ξεκινά από αύριο στην πρωτεύουσα, ο Καμίνης ζήτησε με επιστολή του προς τους πολιτικούς αρχηγούς να σεβαστούν την πόλη της Αθήνας και να μην προχωρήσουν σε παράνομη αφισοκόλληση. Σημείωσε ότι ο δήμος Αθηναίων έχει γνωστοποιήσει στους πολιτικούς σχηματισμούς τους διαθέσιμους χώρους νόμιμης διαφημιστικής προβολής και κάλεσε τα κόμματα να εφαρμόσουν το νόμο και να μη ρυπάνουν την πόλη με αφίσες και προεκλογικό υλικό. «Ο δήμος Αθηναίων δεν πρόκειται να ανεχθεί ενέργειες που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στην πόλη» υπογράμμισε στην επιστολή του ο κ. Καμίνης και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου σημείωσε ότι είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει όσα προβλέπονται από το Νόμο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Καμίνης αναφέρθηκε επιθέσεις εις βάρος του δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας και εξέφρασε την έντονη αποδοκιμασία του για όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και για «το σκηνικό βίας που επιχειρούν κάποιοι να στήσουν, σε συνεδριάσεις του δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας και εις βάρος της δημοτικής αρχής. Ασχέτως με την ουσία της υπόθεσης, θεωρώ υποχρέωσή μας να αντιταχθούμε και να καταδικάσουμε τη βία εις βάρος αιρετών της αυτοδιοίκησης».

Σε ό,τι αφορά τον Εθνικό Κήπο, που τις τελευταίες ημέρες είχε αποκλεισθεί και παρέμεινε κλειστός στους πολίτες, ο δήμαρχος Αθηναίων ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι ζήτησε εξηγήσεις από τις αστυνομικές αρχές. «Αναγνωρίζουμε κάποιες ειδικές συνθήκες ασφάλειας που κατά καιρούς απαιτούνται αλλά ο παρατεταμένος αποκλεισμός του Κήπου είναι απαράδεκτος και δυστυχώς εντάσσεται στα ευρύτερα αστυνομικά μέτρα που λαμβάνονται -όπως οι αποκλεισμοί δρόμων και στάσεων του Μετρό- που προδίδουν απουσία επαγγελματικού σχεδιασμού» σημείωσε. Ο Εθνικός Κήπος άνοιξε και πάλι σήμερα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Σαμαράς: Είμαστε όλοι Charlie Hebdo – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ