Για τρίτη μέρα χωρίς ρεύμα και νερό η Τήνος

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Τήνο μετά την έντονη κακοκαιρία που έπληξε το νησί τις τελευταίες μέρες.

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, πολλές περιοχές παραμένουν αποκλεισμένες, ενώ για τρίτη μέρα το νησί είναι χωρίς ρεύμα και νερό, αφού τα συνεργεία της ΔΕΗ αδυνατούν να προσεγγίσουν τον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Άνδρο που τροφοδοτεί με ρεύμα την Τήνο.

Το νησί είναι πολύ πιθανό να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις επόμενες ώρες.

Σε σχετική ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων αναφέρεται: “Για τρίτη συνεχή ημέρα παραμένει χωρίς ρεύμα το νησί της Τήνου. Το χιόνι ύψους 2,5 μέτρων που έχει καλύψει το οδικό δίκτυο καθιστά απροσπέλαστη για τα συνεργεία της ΔΕΗ τη διέλευση προς τον υποσταθμό που βρίσκεται στην Άνδρο (νησί που επίσης πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα) και από τον οποίο ηλεκτροδοτείται το νησί της Τήνου, παρά το γεγονός ότι στη μάχη κατά της κακοκαιρίας έχουν ριχθεί όλα τα διαθέσιμα εκχιονιστικά μηχανήματα αλλά και τα ερπυστριοφόρα που έχουν μεταφερθεί από την Αθήνα, κατόπιν ενεργειών και πιέσεων που ασκήθηκαν από την Περιφερειακή Αρχή. Δυστυχώς οι τεράστιες ποσότητες χιονιού που υπάρχουν στην περιοχή δεν επιτρέπουν ούτε καν στα ερπυστριοφόρα να προσεγγίσουν στο σημείο”.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Δήμαρχο του νησιού, τους υπευθύνους Πολιτικής Προστασίας και τη Δ.Ε.Η, με δεδομένο ότι το σημείο που βρίσκεται ο υποσταθμός παραμένει απροσπέλαστο, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Επισημαίνεται ότι το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων βρίσκεται σε 24ωρη ετοιμότητα και σε συνεχή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση προβλημάτων προκειμένου να δίνει λύσεις ακόμη και σε θέματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας”.

ΠΗΓΗ: cyclades24.gr

Διαβάστε επίσης

Αποκλεισμένα 17 χωριά σε Άνδρο και Τήνο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ