Έναν 30χρονο και μία γυναίκα αναζητά η αστυνομία

Της Άννας Κανδύλη

Έναν  άνδρα ηλικίας περίπου 30 ετών και μια γυναίκα, αγνώστων στοιχείων, καθώς και άγνωστο ακόμη αριθμό  συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού αναζητά η αστυνομία σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο. Όπως αναφέρεται σε αυτό, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για άνδρα που προσομοίαζε με τον Χριστόδουλο Ξηρό, διέμενε και σύχναζε στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης, Μαραθώνα και Κερατέας Αναβύσσου Αττικής, και έφτασαν στην Αντιτρομοκρατική τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα τώρα με τις καταθέσεις που εμπεριέχονται στη δικογραφία το σπίτι της Αναβύσσου ενοικιάστηκε από έναν άνδρα με το όνομα Θεοχάρης, που παρουσιάστηκε στη συνάντηση με τον ιδιοκτήτη ντυμένος με στολή υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού. Ήταν ηλικίας περίπου 30 ετών και εμφανίζεται να έχει δύο τατουάζ.

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι η γειτόνισσα (φαρμακοποιός που λάμβανε το νοίκι) αναφερόμενη σε αυτόν κατέθεσε:

“Δεν γνωρίζω αν έμενε μόνος του στην οικία που νοίκιασε ή συγκατοικούσε με κάποιον άλλο”. Της είχε πει ότι έχει γεννηθεί το 1975, έχει καταγωγή από την Κρήτη και εργάζεται στο Λιμενικό Σώμα. Όπως είπε είχε ύψος περίπου 1,85 με σκουρόχρωμο δέρμα, είχε τατουάζ στην κνήμη του ενός ποδιού, χωρίς όπως λέει να μπορεί να θυμηθεί το σχήμα του, καθώς επίσης και στο ένα από τα χέρια του, περίπου στο ύψος του καρπού χωρίς επίσης να μπορεί να θυμηθεί το σχήμα. “Τις φορές που τον είχα δει είχε τραυματισμούς στα πόδια ή δυσκολία στο περπάτημα κι έλεγε ότι τραυματιζόταν συχνά λόγω των δύσκολων συνθηκών της δουλειάς του στο λιμενικό.”

Μία άλλη γειτόνισσα καταθέτει:

“Στις αρχές που ήρθε στο σπίτι (εννοεί τον Ξηρό) είχα δει μέσα στον κήπο μια φορά κι έναν άλλο άνδρα μαζί του. Τα μόνα χαρακτηριστικά όμως που θυμάμαι είναι ότι ήταν μελαχρινός με σκούρα κοντά μαλλιά και ήταν 30-35 χρόνων. Ακόμη θυμάμαι 2-3 φορές από τον Αύγουστο ως το Σεπτέμβριο να έρχεται μια μαύρη μηχανή με άσπρα γράμματα στο πλάι και να παρκάρει έξω από το σπίτι. Ο αναβάτης φορούσε μπουφάν και γάντια μηχανής όπως και μαύρο κράνος. Ήταν ένας άνδρας λεπτός, ψηλός, μελαχρινός χωρίς να θυμάμαι άλλα χαρακτηριστικά.”

Σύμφωνα με  την κατάθεση του ιδιοκτήτη προκύπτει ότι κατά δήλωση του Θεοχάρη θα διέμενε προσωρινά γνωστό του άτομο στην μονοκατοικία με τον όνομα “Νίκος” προκειμένου να εκτελέσει κάποιες εργασίες συντήρησης. Ο ιδιόκτητης αναγνώρισε το Χριστόδουλο Ξηρό με απόλυτη βεβαιότητα ως τον Νίκο.

Την ίδια στιγμή, ένας γείτονας καταθέτει πως ο ίδιος είχε συναντήσει το “Νίκο” πέρσι το καλοκαίρι τυχαία στο δρόμο πάνω σε ποδήλατο συνοδευόμενος από γυναίκα που επέβαινε και αυτή σε ποδήλατο.

Την ίδια ώρα από το στοιχεία της έρευνας φαίνεται να προκύπτει ότι όλα τα αστυνομικά δελτία ταυτότητας που έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί είναι πλαστά.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ραγκούσης για Ξηρό: Ούτε αναλαμβάνει ούτε υιοθετεί τα σενάρια της αστυνομίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ