Σε ετοιμότητα και οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας – Που χρειάζονται αλυσίδες

Σε ετοιμότητα παραμένουν οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που ενδέχεται να προκληθούν από την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών τις επόμενες ώρες.

Προσοχή δίνεται, κυρίως, στις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και τον παγετό που παρατηρείται τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Θεσσαλίας παραμένουν σε ετοιμότητα και συνιστούν στους οδηγούς να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην του νομού Θεσσαλονίκης), η κίνηση των οχημάτων εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε διάφορα σημεία των νομών Πέλλας, Χαλκιδικής, Ημαθίας και Κιλκίς.

Στο νομό Πέλλας, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στο Δημοτικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας, συμπεριλαμβανομένης της Επαρχιακής οδού Άρνισσας – Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δημοτικών Ενοτήτων Αριδαίας και Εξαπλατάνου του Δήμου Αλμωπίας από την Τ.Κ. Φουστάνης έως τα όρια με το Νομό Κιλκίς και στην επαρχιακή Οδό Κερασιάς – Χιονοδρομικό Κέντρο “Βόρρας”.

Στο νομό Χαλκιδικής, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Ιερισσού (Αρναία – Ταξιάρχης) και την επαρχιακή οδό Βαρβάρας – Ολυμπιάδας.

Στο νομό Κιλκίς, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας – Μεγ. Λιβαδιών.

Στο νομό Ημαθίας, απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων στην δημοτική οδό Νάουσας – Τρία Πέντε Πηγάδια από 10o χλμ. έως 17ο χλμ. (χ/κ), την επαρχιακή οδό Νάουσας – Ροδοχωρίου από 10ο χλμ. έως 14ο χλμ., και τη δημοτική οδό Νάουσας – Σελίου από 10ο χλμ. έως 17ο χλμ. (χ/κ).

Στην Εγνατία οδό, καθώς και στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας) από το 6ο έως 25ο χλμ., την επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 20ο – 30ο χλμ., την επαρχιακή οδό Αμυνταίου – Νυμφαίου από 18ο έως 21ο χλμ. και την επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο -28ο χλμ.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας – Άρτας, από 38ο – 61ο χλμ. θέση “Τύμπανος” και την επαρχιακή οδό Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 10ο – 22ο χλμ. θέση “Αγ. Νικόλαος”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ