Παραδόθηκε στο χιόνι ο Έβρος

 

Στο χιόνι παραδόθηκε ο Έβρος με το μεγαλύτερο τμήμα του να ντύνεται στα λευκά, ενώ στη Σαμοθράκη διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και προκλήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Το οδικό δίκτυο του Νομού σε ένα μεγάλο του μέρος σκεπάστηκε από χιόνι, ενώ σημειώθηκαν και τροχαία ατυχήματα, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος σε ορισμένα σημεία. Μια νταλίκα δίπλωσε πάνω στο δρόμο, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Όπως αναφέρει το thrakitoday, οι Αρχές συνιστούν προσοχή στους οδηγούς, να έχουν στην κατοχή τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε και στην Αλεξανδρούπολη.

Στην περιοχή επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, με τον μηχανισμό της πολιτικής προστασίας να βρίσκεται στο πόδι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Την ίδια στιγμή στη Σαμοθράκη, με απόφαση των Αρχών, διεκόπη η κυκλοφορία λόγω του παγετού και των θυελλωδών ανέμων, καθώς έχει περιοριστεί η ορατότητα σε όλο το επαρχιακό και ορεινό δίκτυο του νησιού (Καμαριώτισσα – Λάκωμα, Καμαριώτισσα – Χώρα, Καμαριώτισσα – Θέρμα).

Με απόφαση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, λόγω των θυελλωδών ανέμων, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Πόρτο Λάγους – Ξάνθης. 

 

Διαβάστε επίσης:

Αποκλεισμένα χωριά και δρόμοι

Δες την θερμοκρασία αυτή την ώρα στην περιοχή που βρίσκεσαι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ