Στο ίδιο σημείο παραμένει το Norman Atlantic

Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην Αδριατική, όπου πνέουν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ, θα δοθεί πιθανότητα το πράσινο φως από τις ιταλικές αρχές για τη ρυμούλκηση του πλοίου «Norman Atlantic».

Όπως τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, μέλος πληρώματος ρυμουλκού πλοίου που βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας, το μοιραίο πλοίο έχει δεθεί ήδη από το ιταλικό ρυμουλκό με βοήθεια ειδική ομάδας που επιβιβάστηκε για λίγη ώρα στο πλοίο ενώ στην περιοχή παραμένουν και τα υπόλοιπα πέντε ρυμουλκά που θα συνδράμουν στην όλη επιχείρηση.

Επίσης ειδικές ομάδες επιβιβάστηκαν για κάποιες ώρες στο πλοίο χωρίς να έχει δοθεί καμία επίσημη ενημέρωση από τις ιταλικές αρχές για την κατάσταση που υπάρχει μέσα σε αυτό και αν η φωτιά συνεχίζει να καίει λόγω των εύφλεκτων υλικών.

Πρόσθεσε επίσης ότι η ιταλική ακτοφυλακή φέρεται να έχει αποδεσμεύσει το μεγαλύτερο μέρος των πλοίων που βρίσκονταν για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή και παραμένει μόνο ένα ιταλικό πλοίο που ολοκλήρωσε κάποιες έρευνες και θα αποδεσμευθεί κι αυτό με τη σειρά του.

Ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν αναφέρει ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση έχει ζητήσει το πλοίο να μεταφερθεί στο λιμάνι του Μπρίντιζι.

 

Διαβάστε επίσης:

Νέα ντοκουμέντα από τις εφιαλτικές στιγμές στο Norman Atlantic – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτοί είναι οι Έλληνες αγνοούμενοι σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ