Κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα – Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα στην Αθηνών-Λαμίας – ΦΩΤΟ

Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών, όπου από τα ξημερώματα είχε κλείσει το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στη Βοιωτία όπου η ταλαιπωρία είναι μεγάλη για εκατοντάδες οδηγούς και επιβάτες οι οποίοι από το βράδυ της Τρίτης παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ύψος της Υλίκης, καθώς λόγω της χιονόπτωσης “δίπλωσαν” νταλίκες στο σημείο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα το οποίο σύμφωνα με την «Νέα Οδό», φτάνει τα 4 χιλιόμετρα ωστόσο η τροχαία επισημαίνει ότι ξεπερνά τα 7 χιλιόμετρα.

Στο σημείο αυτό, το κομμάτι Θήβα – Ακραίνφνιο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχει ισχυρός παγετός. τα οχήματα κινούνται με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες. Υπάρχουν έξι εκχιονιστικά και 2 οχήματα βοήθειας βαρέων οχημάτων.

Από Μεταμόρφωση έως το Σχοιματάρι αυτή την ώρα δεν χιονίζει. Στο συγκεκριμένο κομμάτι υπάρχουν 12 οχήματα που ρίχνουν αλάτι. Από Σχοιματάρι προς Θήβα υπάρχουν έξι οχήματα που ρίχνουν αλάτι.

Εφοδιασμένοι με αλυσίδες θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται κυρίως στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο καθώς και σε όλη την ηπειρωτική χώρα αλλά και ανά τμήματα στις Εθνικές Οδούς.

Πολλά είναι τα προβλήματα και σε συνοικίες στην Αττική λόγω πτώσης δέντρων σε καλώδια.

Πριν από λίγο, η κυκλοφορία είχε αποκατασταθεί προσωρινά από μια λωρίδα στο ρεύμα προς Αθήνα κοντά στα μεσάνυχτα ωστόσο λίγο αργότερα λόγω του παγετού και του χιονιού δίπλωσε και λεωφορείο με αποτέλεσμα να ξανακλείσει ο δρόμος.

Δεκάδες ακροατές με τηλεφωνήματά τους στον real fm ανέδειξαν το θέμα (εξαιτίας της παντελούς απουσίας των υπευθύνων), ζητώντας την παρέμβαση των αρχών για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των πολύ θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν τοπικά τα 9 με10 μποφόρ.

Συγκεκριμένα απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Από τον Πειραιά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια μόνο προς τον Αίγινα με πλοία κλειστού τύπου.

Κανονικά γίνονται και τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνα. Κλειστό παραμένει το Ρίο-Αντίρριο ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνου, Κεραμωτή-Θάσος και Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά-Ζάκυνθο.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για βορειοανατολικό βορειοδυτικό κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο, Θρακικό, Στενό Καφηρέα Νότιο Ευβοϊκό και θάλασσα Κυθήρων.

Ολονύχτια επιχείρηση αποχιονισμού στο Βόλο – ΦΩΤΟ

Προσπάθειες να κρατήσουν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Βόλου ανοιχτές από τον χιονιά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Βόλου. Παρών στην επιχείρηση είναι και ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. 

10884685_400132986812186_1481660080_n.jpg

10904230_400132990145519_1624654235_n.jpg

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ