Πρώην βουλευτής απεργός πείνας έξω από τη γερμανική πρεσβεία – ΒΙΝΤΕΟ

Απεργία πείνας πραγματοποιείται έξω από τη γερμανική πρεσβεία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή της κλεμμένης πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Μεταξύ αυτών που ηγούνται της πρωτοβουλίας είναι ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΑΚ Σουηδίας και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο 1990-1996, καθώς και ο Δημήτρης Βασιλειάδης, ιδρυτικό και δραστήριο μέλος της αντιδικτατορικής επιτροπής στη Σουηδία και πρώην νομάρχης Πιερίας (1987-89).

Για το θέμα, δημιουργήθηκε ένταση στον “αέρα” της πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1 μεταξύ ενός απεργού πείνας και του βουλευτή της ΝΔ, Προκόπη Παυλόπουλου.

«Πείτε μου ακριβώς πόσο είναι το ύψος του δανείου και μην πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα», είπε με έντονο ύφος ο απεργός πείνας στον κ. Παυλόπουλο.

«Επειδή το υπολογίσατε εσείς τόσο, τόσο είναι κατά τη γνώμη σας;», απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

«Αφήστε αυτή την πολιτική που ξέρετε, να απαντάτε με ερωτήσεις», ανέφερε στο βουλευτή της ΝΔ.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε: «Σας επαναλαμβάνω. Πετάτε ένα νούμερο και ζητάτε να μου πείτε, εάν το τεκμηριώνω ή όχι».

«Δεν ζητάω να μου τεκμηριώσετε τη δική μου άποψη της Επιτροπής Κατοχικού Δανείου. Ζητάω να μου πείτε, εάν εσείς ξέρετε ως βουλευτής, ως Ελληνικό Κοινοβούλιο, πόσα οφείλετε να ζητήσετε», του απάντησε.

«Το Ελληνικό Κοινοβούλιο έκανε κάτι πολύ σημαντικότερο απ’ αυτό που λέτε, τεκμηριώνει νομικά πως θα το πάρουμε αυτό», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ