Τα 12 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι ερωτευμένη

«Όταν είσαι ερωτευμένος νιώθεις το ίδιο ‘ανεβασμένος’ όπως θα ένιωθες αν έπαιρνες κοκαΐνη», λέει η δρ Lucy Brown, νευροεπιστήμονας και καθηγήτρια στο Albert Einstein College of Medicine. Αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλός σου παράγει περισσότερη ντοπαμίνη και περισσότερη νορεπινεφρίνη. Αλλά αυτά δεν είναι τα μόνα σημάδια ότι αρχίζεις να ερωτεύεσαι.

Διάβασε μερικά ακόμα…

1. Το φαγητό δεν είναι πια προτεραιότητά σου: Περισσότερο από το φαγητό θέλεις το αντικείμενο του πόθου σου, σε σημείο που μπορεί να ξεχάσεις ακόμα και να φας και αυτό σημαίνει ότι χάνεις βάρος.

2. Πιάνεις τον εαυτό σου να χαμογελάει: Δεν ξέρεις από πού προκύπτει αυτή η χαρά, αλλά τη νιώθεις. Και χαμογελάς…

3. Είσαι πιο αφηρημένος απ’ ό,τι συνήθως: Στο μυαλό σου κυριαρχεί ένα και μόνο πρόσωπο. Φέρνεις συνέχεια στο μυαλό σου την εικόνα του, τι σου είπε, πώς σε κοίταξε, το χαμόγελό του… Ονειρεύεσαι με τα μάτια ανοιχτά και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, αρκεί να είσαι προσεκτικός στη δουλειά σου… Η εμμονή στον αγαπημένο σου οφείλεται στα αυξημένα επίπεδα ντοπαμίνης (ναι, το λέει η επιστήμη).

4. Σου λείπει όταν δεν συναντιέστε: Ανυπομονείς να έρθει η ώρα να τον δεις κι αν αυτό δεν συμβεί νιώθεις απογοητευμένος, «σαν να σου έχουν κόψει τα φτερά»…

5. Αλλάζει εύκολα και απότομα η διάθεσή σου: Αν δεν τον δεις στο γραφείο ή οπουδήποτε αλλού, σου χαλάει η διάθεση, ακόμα και ολόκληρη η μέρα. Και ξαφνικά με ένα sms ή ένα βλέμμα του πετάς και πάλι στα ουράνια…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ