Η Χρυσούλα Διαβάτη στο enikos.gr για τον Ρουβά: Τον έβαλαν και έπαιξε τον Διόνυσο… ε και;

Η Χρυσούλα Διαβάτη στο enikos.gr για τον Ρουβά: Τον έβαλαν και έπαιξε τον Διόνυσο… ε και; 

 

Ρεπορτάζ: Θάλεια Δήμου

 

Η Χρυσούλα Διαβάτη μίλησε στο enikos.gr για την αναφορά της στην απονομή των βραβείων «Κάρολος Κουν» και το θέμα που προέκυψε με την βράβευση του Σάκη Ρουβά.

«Εγώ είπα ότι στο ελληνικό θέατρο πρέπει να υπάρχει αστυνομία θεάτρου. Δεν μίλησα προσωπικά για κανέναν. Μίλησα γενικά για το θέατρο, για την κατάντια του στον τόπο μας», ανέφερε η κυρία Διαβάτη και πρόσθεσε:

«Ισοπέδωσαν τα πάντα, έπαψαν να υπάρχουν αξίες και τα κάναμε όλα ίδια γιατί έτσι τους συνέφερε. Γιατί έτσι θα οδηγούσαν τον κόσμο σε αυτό το σημείο που είναι τώρα, της αποβλάκωσης», εξήγησε η ηθοποιός και συμπλήρωσε:

«Είπα ακριβώς: ‘Σταρ, μίμοι, διασκεδαστές, μανεκέν, ωραίοι, ωραίες, όλοι ονομάστηκαν ηθοποιοί’. Και εκεί είπα ότι η λέξη ηθοποιός κουβαλάει κόπο, ταλέντο, το χάρισμα το θείο του Θεού, τόνο, δεν είναι απλή λέξη. Και δεν είμαστε όλοι ηθοποιοί. Οι ηθοποιοί είναι ελάχιστοι στον τόπο μας. Αλλά ποιος το ξέρει; Και αυτή η επιτροπή που ήταν εκεί δεν είχε έρθει να δει ούτε την παράστασή μου, απλά δίνουν βραβεία».

«Βεβαίως πήγαινε και στον κύριο που πήρε το βραβείο. Τι δουλειά έχει ο Ρουβάς; Εγώ δεν τα βάζω με τον Ρουβά. Την δουλειά του κάνει και καλά κάνει. Εγώ τα βάζω με αυτούς που αποφασίζουν για αυτά τα πράγματα. Πως μπορείς να τα κάνεις όλα ίδια; Είναι δυνατόν; Τον έβαλαν και έπαιξε τον Διόνυσο, ε και; Τι σημαίνει αυτό; Στην εποχή μου για να γίνεις ηθοποιός, τελειώναμε την δραματική σχολή με πολύ κόπο και ήμασταν δόκιμοι για δύο χρόνια, με πρόχειρη άδεια. Μετά παίρναμε την μόνιμη, αν ήμασταν άξιοι.

Όλοι μπορούν να είναι ηθοποιοί, όλοι μπορούν να κάνουν την δουλειά τη δικιά μου; Δεν το δέχομαι αυτό», κατέληξε. 

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Διαβάστε επίσης:

Η βράβευση του Ρουβά και οι… αντιδράσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ