Η βράβευση του Ρουβά και οι… αντιδράσεις

Η βράβευση του Ρουβά και οι… αντιδράσεις

Σε μία τελετή γεμάτη απρόοπτα, απονεμήθηκαν σήμερα το μεσημέρι, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τα Βραβεία “Κάρολος Κουν” και τα Βραβεία της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών, για τη σεζόν 2013- 2014. Εκτός από τα όσα είπε η Χρυσούλα Διαβάτη φωτογραφίζοντας τον Σάκη Ρουβά, μερίδα του κοινού σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αντέδρασε έντονα για τη βράβευση του δημοφιλή τραγουδιστή στην κατηγορία του αρχαίου δράματος φωνάζοντας «Ντροπή σας».

Ο Σάκης Ρουβάς όταν ανέβηκε στη σκηνή να παραλάβει το βραβείο είπε: «Είμαι ένας νέος άνθρωπος που ονειρεύεται και θέλει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Και αυτό δεν μπορεί να μου το στερήσει κανείς. Επέλεξα τον δρόμο του θεάτρου και της μουσικής».

Όταν ρωτήθηκε από μία κυρία από το κοινό «με τι εφόδια θα το κάνει αυτό» εκείνος απάντησε: «Με την ψυχή μου! Η ψυχή και η καρδιά των ανθρώπων δεν χρειάζονται διπλώματα. Και καμία “αστυνομία θεάτρου” δεν μπορεί να με σταματήσει να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου. Οι γονείς μου ήταν ερασιτέχνες ηθοποιοί στην Κέρκυρα. Θυμάμαι από τα επτά μου χρόνια, να βρίσκομαι σε μικρά θέατρα, τα οποία μύριζαν σκόνη και μούχλα. Εκεί πρωτοπάτησα το θεατρικό σανίδι. Όταν σε μία παράσταση χρειάστηκε να υποδυθώ τον ρόλο ενός παιδιού. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το συναίσθημα που ένιωσα όταν είδα τον κόσμο να χειροκροτεί από την πλατεία. Δεν χρειάζεται κανένα δίπλωμα για να προσφέρεις στον κόσμο αυτή την ψυχική ανάταση που μπορεί να νιώσει κάποιος όταν μοιράζεσαι τον εαυτό σου μαζί του».

 

Πηγή φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Άναυδος ο Ρουβάς από την αντίδραση της Διαβάτη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ