Ανησυχία για την υγεία του Νίκου Ρωμανού

Ανησυχία για την υγεία του Νίκου Ρωμανού

Σε φορτισμένο κλίμα και ανήμερα της ονομαστικής εορτής του συνεχίζει για 27η ημέρα την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός, παρά την επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Φραγκίσκο Ραγκούση παρά το γεγονός το ανοσοποιητικό σύστημα του έχει πέσει πολύ και υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο την περασμένη Πέμπτη εντούτοις ο Νίκος Ρωμανός επιμένει στην απεργία πείνας.

Ο 21χρονος, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς», διεκδικεί εκπαιδευτικές άδειες προκειμένου να φοιτήσει στη σχολή του και απορρίπτει τη φοίτηση εξ αποστάσεως, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλο «κύμα» συμπαράστασης στο αίτημα του από φορείς, σωματεία, φοιτητές και μαθητές σε όλη τη χώρα. 

Την ίδια στιγμή οι γονείς του 21χρονου, Γιώργος Ρωμανός και Παυλίνα Νάσιουτζικ σε επιστολή τους με τίτλο «όχι άλλα νεκρά παιδιά» επιτέθηκαν στον υπουργό Δικαιοσύνης ότι δεν επεδίωξε να τους συναντήσει, ενώ για την πρόταση για εξ αποστάσεως φοίτηση τόνισαν ότι είναι «ανεπίτρεπτο να προτείνονται εικονικά δικαιώματα όταν η απεργία πείνας του γιου μας είναι πραγματική». «Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα. Η απάντηση είναι μία. Αλλιώς, η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας» κατέληξαν στην επιστολή οι γονείς του Νίκου Ρωμανού.

Διαβάστε επίσης:

Κατατέθηκε η τροπολογία για τον Ρωμανό

ΒΙΝΤΕΟ-Άδωνις: Πραγματικό αίσχος η ανακοίνωση της 5ης ΕΛΜΕ

ΤΩΡΑ-ΦΩΤΟ-Τα πανό για τον Ρωμανό στο “Γεννηματάς”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ