Πρόθυμος να παραδοθεί ο πρώην βουλευτής της ΝΔ

Πρόθυμος να παραδοθεί ο πρώην βουλευτής της ΝΔ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους οι 3 από τους 7 συλληφθέντες για συμμετοχή στο κύκλωμα που συνέτασσε πλαστές διαθήκες.

Ως προς τον 80χρονο πρώην βουλευτή της ΝΔ Ευάγγελο Παπανικολάου, ο οποίος καταζητείται ως “εγκέφαλος” της υπόθεσης, μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια αρνήθηκε κάθε κατηγορία και δήλωσε πρόθυμος να εμφανιστεί ενώπιον των διωκτικών αρχών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το κύκλωμα στο οποίο φέρονται να συμμετείχαν συνολικά 10 άτομα, πλαστογραφούσε διαθήκες και υφάρπαζε ακίνητα από εύπορους ηλικιωμένους. Την τελευταία πενταετία οι κατηγορούμενοι φέρονται να ιδιοποιήθηκαν παράνομα δώδεκα ακίνητα συνολικής αξίας 1,3 εκατ. ευρώ.

Από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας προέκυψε μάλιστα ότι τα μέλη του κυκλώματος συνέταξαν πλαστή διαθήκη και στη συνέχεια πλαστά συμβόλαια εμφανίζοντας ως ιδιόκτητα 12 ακίνητα (διαμερίσματα, καταστήματα, εξοχικές κατοικίες) που ανήκαν σε δύο αδέλφια (γυναίκα και άνδρας) που είχαν αποβιώσει το 2006 και το 2008 αντίστοιχα.

Πούλησαν μάλιστα σε ανυποψίαστους αγοραστές δύο ακίνητα, ένα διαμέρισμα 100 τ.μ στο κέντρο της Αθήνας και ένα διαμέρισμα 81 τ.μ. στο Κουκάκι.

 

Πηγή: euro2day.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Κούγιας για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ

Αυτός είναι ο πρώην βουλευτής της ΝΔ με τις πλαστές διαθήκες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ