ΦΩΤΟ-Και μαχαιρωμένοι οι λαθρομετανάστες του «Baris»

ΦΩΤΟ-Και μαχαιρωμένοι οι λαθρομετανάστες του «Baris»

Γιγάντια επιχείρηση για τους λαθρομετανάστες του «Baris» έχει στηθεί από νωρίς το πρωί στο Λασίθι.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν αστυνομία αλλά και κομάντος του Λιμενικού σώματος που ήδη πάνω στο πλοίο έχουν περάσει χειροπέδες σε αρκετά άτομα τα οποία είναι ύποπτα ως δουλέμποροι.

Οι κομάντος που ανέβηκαν στο φορτηγό βρέθηκαν ακόμα και μπροστά σε δυο μαχαιρωμένους άνδρες οι οποίοι μεταφέρθηκαν μαζί με μια έγκυο στο νοσοκομείο για άμεση περίθαλψη.

 

 

Παράλληλα ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην υγεία των λαθρομεταναστών οι οποίοι ανασύρονται σταδιακά από τα αμπάρια όπου είναι στοιβαγμένοι.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τα τέσσερα Νοσοκομεία του Λασιθίου με νοσοκομείο αιχμής αυτό της Ιεράπετρας. Όπως δήλωσε στο inotosoδιοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας Γιώργος Ματαλλιωτάκης, ο οποίος ακολουθεί στην τάξη τον συντονισμό της επιχείρησης από την υγειονομική πλευρά το διοικητή του ΕΚΕΠΥ Πάνο Ευσταθίου: «τα νοσοκομεία του Λασιθίου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και έχουμε απελευθερώσει 110 κρεβάτια. Όλοι οι επιβαίνοντες στο πλοίο, περίπου 750 στον αριθμό, θα ελεγχθούν με θερμόμετρα εξ αποστάσεως και όποια άλλα μέσα διαθέτουμε και στη συνέχεια θα υποβληθούν σε σειρά εξετάσεων. Αν παραστεί ανάγκη θα νοσηλευτούν κιόλας. Επίσης τα παιδιά θα εμβολιαστούν για πολυομελίτιδα».

 

Στους λαθρομετανάστες περιλαμβάνονται πολίτες από το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Κουρδιστάν και το Ιράν. Όπως υπολογίζεται το 30% είναι γυναικόπαιδα ενώ υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι μεγάλης ηλικίας.

Πηγή: inotos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ