Μυλόπουλος: Ανησυχώ για τις “σφαλιάρες” που έδωσε ο Τζιφόπουλος

Μυλόπουλος: Ανησυχώ για τις “σφαλιάρες” που έδωσε ο Τζιφόπουλος

Για την παραίτηση του αντιπρύτανη του ΑΠΘ, Ιωάννη Τζιφόπουλου, μίλησε σήμερα μεταξύ άλλων στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΑΘΗΝΑ 9,84”, ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

«Είναι ντροπή να λέγεται κάτι τέτοιο από έναν καθηγητή πανεπιστημίου, ο οποίος διδάσκει φοιτητές και φοιτήτριες κι ακόμη περισσότερο από έναν αντιπρύτανη, έναν υπεύθυνο δηλαδή για τη διοίκηση ενός ανώτατου πνευματικού -υποτίθεται-, ιδρύματος. Είναι ντροπή να ακούγονται τέτοιες γνώμες. Έκανε καλά και παραιτήθηκε κι έκανε καλά ο πρύτανης και δέχτηκε την παραίτησή του” σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ.

“Προσωπικά, τώρα που ξέρω τις απόψεις του, ανησυχώ και για όσο καιρό αυτός ο άνθρωπος έμεινε σε αυτή τη θέση, για το τι “σφαλιάρες” έδωσε όπου χρειάστηκε… Ελπίζω να μην φασιστοποιήθηκε αρκετά, όσο καιρό ήταν αντιπρύτανης και ελπίζω να μη φασιστοποιηθεί και τώρα που θα έχει και την εκπαιδευτική εξουσία στη σχολή του, γιατί είναι και πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας” ανέφερε ο ίδιος τονίζοντας ότι αυτό “δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό” αλλά αυτή τη στιγμή “υπάρχει μία γενικότερη πολιτική κατεύθυνση” κάνοντας αναφορά στο νόμο Διαμαντοπούλου, βάσει του οποίου εκλέγονται οι διοικήσεις των πανεπιστημίων.

Σε άλλο σημείο ο πρώην πρύτανης υπογράμμισε ότι ο αντιπρύτανης, σύμφωνα με τον νόμο Διαμαντοπούλου, δεν εκλέγεται από την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά διορίζεται ενώ τόνισε: “Ένας τέτοιος άνθρωπος -όπως αντιλαμβάνονται όλοι-, ποτέ δεν θα μπορούσε να έχει εκλεγεί από μία πανεπιστημιακή κοινότητα. Από μία ακαδημαϊκή κοινότητα μορφωμένων ανθρώπων. Ο άνθρωπος αυτός έφτασε να είναι αντιπρύτανης και να λέει αυτά τα οποία λέει, μέσω ενός νόμου ο οποίος επέτρεψε τον διορισμό των αντιπρυτάνεων. Αλλά ούτε αυτός που τον διόρισε -δηλαδή ο πρύτανης-, σύμφωνα με τον μόνο Διαμαντοπούλου, δεν εκλέχθηκε με δημοκρατικό και άμεσο τρόπο. Και αυτός και οι πρυτάνεις, οι σημερινοί, εκλέχθηκαν μέσω ενός συστήματος έμμεσης ψηφοφορίας, όπου έγινε πρώτα μία προεπιλογή από ένα συμβούλιο, απομακρύνθηκαν όλοι εκείνοι οι οποίοι ήταν αντιφρονούντες, οι οποίοι δεν ήταν πρόθυμοι -να το πω ευγενικά-, να συνεργαστούν με την κυβέρνηση και στη συνέχεια, το σώμα των καθηγητών -μεταξύ αυτών που ήταν πρόθυμοι-, επέλεξε τον λιγότερο κακό”.

“Όλο το σύστημα της εκλογής των οργάνων διοίκησης σήμερα στα πανεπιστήμια, πάσχει. Κι όποιο σύστημα πάσχει θα βγάζει τέτοιους ανθρώπους” κατέληξε ο κ. Μυλόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Αποδεκτή η παραίτηση του αντιπρύτανη του ΑΠΘ

ΒΙΝΤΕΟ-Αντιπρύτανης ΑΠΘ: Να φασιστοποιηθεί η εξουσία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ