Αντιδρούν στην αξιοποίηση των “φιλέτων” της αθηναϊκής Ριβιέρας

Αντιδρούν στην αξιοποίηση των “φιλέτων” της αθηναϊκής Ριβιέρας

Της Άννας Κανδύλη

Την ακύρωση της μεταβίβασης των ακινήτων του παραλιακού μετώπου της πρωτεύουσας στην εταιρεία «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.»,  ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι Δήμοι Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και 80 κάτοικοι αυτών.

Η εν λόγω εταιρία που θα έχει ζωή 99 χρόνια και ανήκει εξ ολοκλήρου στο Δημόσιο , δημιουργήθηκε κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με στόχο την αξιοποίηση σειράς ακινήτων στο παράκτιο μέτωπο το οποίο ξεκινά από το Φάληρο και φτάνει μέχρι το ακρωτήριο του Σουνίου.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι ορισμένα από τα ακίνητα «φιλέτα», προστατεύονται  από το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αττικής και απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική και οικοδομική δραστηριότητα.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι μεταξύ των προστατευμένων περιοχών που έχουν παραχωρηθεί στην επίμαχη εταιρεία είναι οι Αλυκές Αναβύσσου έκτασης 669.095 τετραγωνικών μέτρων, που έχει χαρακτηριστεί ως υγρότοπος  Α΄ προτεραιότητας, ενώ άλλες προστατευόμενες περιοχές που μεταβιβάστηκαν, είναι εντός αρχαιολογικών χώρων, δασικών εκτάσεων και αιγιαλών, που προστατεύονται επιπρόσθετα τόσο από το Σύνταγμα, όσο και από την νομοθεσία.

 

Διαβάστε επίσης:

Υπό τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ «φιλέτα» της αθηναϊκής Ριβιέρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ