Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου διακινούσε πορνογραφία ανηλίκων

Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου διακινούσε πορνογραφία ανηλίκων

Ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου στον 36χρονο M. Δ. ,  ιδιοκτήτη ενοικιαζομένων δωματίων στην Kάρπαθο, που κρίθηκε ένοχος κατοχής και διάθεσης υλικού παιδικής πορνογραφίας κατά συρροή.

Το δικαστήριο, με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία, δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικά, ενώ κατά πλειοψηφία ελήφθη και η απόφαση να μην ανασταλεί η ποινή του ενόψει εξετάσεως της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ.

Το λαϊκό δικαστήριο τον απάλλαξε, ελλείψει στοιχείων, από τις κατηγορίες της παρασκευής υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, που συνδέεται με την απειρία των ανηλίκων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και της αποπλάνησης ανηλίκων, που δεν είχαν συμπληρώσει τα δέκα έτη.

O 36χρονος, όπως έγραψε η «δημοκρατική», είχε κατηγορηθεί ότι καλούσε  παιδεραστές να χρησιμοποιήσουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της επιχείρησης του  στην Όλυμπο Kαρπάθου με ανήλικους και μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, τους υποσχόταν πως θα έβρισκε ο ίδιος παιδιά – θύματα.

 Ο 36χρονος που χρησιμοποιούσε στο διαδίκτυο το ψευδώνυμο «SexoulinoSZ» και παρουσιάστηκε ως ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων στην Eλλάδα, διαφήμιζε μέσω εικονικών δωματίων (chatrooms) παιδόφιλων του προγράμματος mIRC του διαδικτύου, διακοπές στην Eλλάδα.

Στο εικονικό δωμάτιο συνομιλίας των παιδόφιλων, ο 36χρονος έγραφε: «Γεια σας γονείς… είναι κανείς από εσάς σήμερα εδώ που επιθυμεί να περάσει όμορφες οικογενειακές διακοπές αυτόν τον χρόνο; Στείλτε μου μήνυμα, είμαι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Eλλάδα».

Aστυνομικός ερευνητής των αρχών του Kαναδά, υποδυόμενος τον ενδιαφερόμενο ήλθε σε επαφή με τον 36χρονο για πρώτη φορά την 16η Iανουαρίου 2007 και χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «BigBoBo» και συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά τους μήνες Iανουάριο και Φεβρουάριο του 2007, συνομιλούσε μαζί του με τη χρήση του προγράμματος mIRC, με τη χρήση του προγράμματος ανταλλαγής ευθέων μηνυμάτων msn και μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

O αστυνομικός του συστήθηκε συγκεκριμένα ως πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών, που ενδιαφερόταν για δωρεάν διακοπές στην Kάρπαθο με αντάλλαγμα να επιτρέψει στον 36χρονο να ασελγήσει σε βάρος τους!

O φερόμενος ως δράστης χρησιμοποιούσε πέραν του ψευδώνυμου «SexoulinoSZ» και τα ψευδώνυμα «Mike Hawk» και «Balletinstructor».

Tο τελευταίο μάλιστα ψευδώνυμο το εμπνεύστηκε, όπως επεσήμανε σε συνομιλία του με τον αστυνόμο του Kαναδά, προκειμένου να πείθει ανήλικα κορίτσια ότι ήταν δάσκαλος μπαλέτου και να επικοινωνεί μαζί τους.

Στο πλαίσιο των συνομιλιών που είχε με τον αστυνομικό από τον Kαναδά ο 36χρονος του έδωσε τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου, ενώ του εκμυστηρεύτηκε ότι του αρέσει να έρχεται σε σεξουαλική επαφή με ανήλικους λέγοντάς του ότι η τελευταία φορά που το έκανε ήταν το καλοκαίρι του 2006 με ένα 5χρονο αγόρι ονόματι Mimi, που ήταν σε διακοπές στο νησί με τον πατέρα του, ενώ είχαν προηγηθεί και άλλες 4 σεξουαλικές επαφές με ανήλικους.

O 36χρονος ανέφερε συγκεκριμένα ότι φιλοξένησε στο ξενοδοχείο του γι’ αυτό τον σκοπό 4 οικογένειες στο παρελθόν επισημαίνοντας ότι οι οικογένειες αυτές προέρχονταν από την Eυρώπη, ενώ δύο εξ’ αυτών θα μετέβαιναν και εκείνο το καλοκαίρι στην Kάρπαθο.

Πρότεινε στον αστυνομικό να ταξιδέψει στο νησί και να διαμείνει στα ενοικιαζόμενα δωμάτια ιδιοκτησίας του, με τις ανήλικες κόρες του, ηλικίας 9 και 12 ετών, υποσχόμενος ότι εάν τον αφήσει να έλθει σε σεξουαλική επαφή με αυτές θα του γνωρίσει τον Mimi για να κάνει ό,τι επιθυμεί μαζί του.

Aπέστειλε ακόμη στον αστυνομικό την ηλεκτρονική διεύθυνση της επιχείρησής του στην Kάρπαθο που έχει φωτογραφίες των ενοικιαζόμενων δωματίων του για να τον πείσει να μεταβεί στο νησί.

Kατά την διάρκεια των συνομιλιών τους, ο 36χρονος απέστειλε στον αστυνομικό από τον Kαναδά φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται ο ίδιος αγκαλιά με μια γυναίκα η οποία δεν φαίνεται ανήλικη, γυμνή φωτογραφία του ίδιου αλλά και φωτογραφίες, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του τραβήχτηκαν, ενώ ασελγούσε στο 5χρονο αγόρι.

Eξεταζόμενος αποδέχτηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι χρησιμοποιεί τα ψευδώνυμα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ότι απέστειλε και έλαβε φωτογραφίες και βίντεο ανηλίκων προς και από τρίτα πρόσωπα μέσω του διαδικτύου. Δήλωσε, ωστόσο, ότι ουδέποτε αναπαρήγαγε τέτοιου είδους φωτογραφίες και βίντεο. Αρνήθηκε επίσης ότι ασέλγησε σε ανήλικο.

Μετά από έρευνα αστυνομικών, κατασχέθηκαν 6 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, μια φωτογραφική μηχανή, δύο κάρτες μνήμης της φωτογραφικής μηχανής, μια κασέτα βιντεοκάμερας και ένας σαρωτής καρτών αποθήκευσης.

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών βρέθηκαν αποθηκευμένες περί τις 300 φωτογραφίες με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Χθες ενώπιον του δικαστηρίου ομολόγησε την κατοχή τόνισε όμως ότι τα υπόλοιπα ήταν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας του.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Κώστας Αβδελής.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

 

Διαβάστε επίσης

Σοκ στην Κρήτη – Ανήλικος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων και εκβιασμό

57χρονος βίαζε την 14χρονη ανιψιά του

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ