Υπέρ-έφορος ο mr ΜΚΟ Κουτμερίδης

Υπέρ-έφορος ο mr ΜΚΟ Κουτμερίδης

Στο προσκήνιο της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας επανέρχεται ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Στάθης Κουτμερίδης. Αυτή τη φορά αναλαμβάνει την εποπτεία της μία από τις τέσσερις από τις νεοσυσταθείσες περιφερειακές διευθύνσεις που θα εποπτεύουν όλες τις εφορίες της χώρας.

Οι νέες  «υπέρ-εφορίες» θα λειτουργήσουν σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και θα συνεργάζονται άμεσα με τη Γραμματεία Εσόδων ελέγχοντας την αποδοτικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Μία από τις τέσσερις αυτές θέσεις ευθύνης αναλαμβάνει ο πρώην βουλευτής Σερρών, τον οποίο θυμόμαστε από την εμπλοκή του τον Ιούνιο του 2011 στην ίδρυση, που πραγματοποιήθηκε εν μία νυκτί, της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κοινωνικό Δίκτυο Πολιτών» με σκοπό την πρόσληψη ανέργων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, δηλώνοντας μάλιστα το πολιτικό του γραφείο ως έδρα της ΜΚΟ.

Η ΜΚΟ θα λειτουργούσε ως διαχειριστική αρχή μεταξύ των δήμων και του υπουργείου και θα αναλάμβανε την εποπτεία των προσλήψεων με το αζημίωτο βέβαια αφού θα μοιράζονταν το 5% του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος (περίπου 9.500.000 ευρώ) που προερχόταν από κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Το συμφέρον για τον πρώην βουλευτή ήταν διπλό καθώς από τη μία θα «βόλευε» τους ψηφοφόρους του κι από την άλλη θα καρπωνόταν την προμήθεια που θα λάμβανε η ΜΚΟ από το πρόγραμμα.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ