Έβαλε ελεγκτή στο δήμο Λαμιέων ο Σταυρογιάννης

Έβαλε ελεγκτή στο δήμο Λαμιέων ο Σταυρογιάννης

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε έλεγχο στο δήμο Λαμιέων σε όλα τα επίπεδα φαίνεται πως είναι ο δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Νίκος Σταυρογιάννης πήρε την απόφαση και τοποθέτησε εσωτερικό ελεγκτή στο δήμο.

Πρόκειται για την οικονομολόγο Μαρία Μπελιμπασάκη, το έργο της οποίας είναι ο έλεγχος και η αξιολόγηση όλων των δ/νσεων του δήμου. Αν υπάρξει ανάγκη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθούν να συνδράμουν και ορκωτοί λογιστές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν έγινε γνωστή η απόφαση του δημάρχου για την τοποθέτηση του εσωτερικού ελεγκτή, επικράτησε μεγάλη αναστάτωση, αφού οι περισσότεροι πίστευαν ότι ο νέος δήμαρχος δεν θα προχωρούσε σε μία τέτοια κίνηση.

«Κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους. Δεν το περίμεναν. Αν γίνει πραγματικός έλεγχος, θα δείτε τι “πάρτι” γινόταν στο δήμο. Δεν υπήρχε κανένας έλεγχος. Φανταστείτε ότι ούτε μία “αποθήκη” δεν υπήρχε, για να μπορεί να ελέγχει κανείς τι μπαίνει και τι βγαίνει. Να του πείτε να ελέγξει και τις προσλήψεις. Εκεί να δείτε πράματα και θάματα…», έλεγε άνθρωπος που γνωρίσει εκ των έσω τι γινόταν στο δήμο Λαμιέων, τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, κάποια στελέχη του δήμου δεν έδειξαν ότι είχαν τη διάθεση να συνεργαστούν και να βοηθήσουν το έργο του εσωτερικού ελεγκτή, αναγκάζοντας το δήμαρχο να τους στείλει έγγραφο, με οποίο τους ζητάει την αγαστή συνεργασία με την κ. Μπελιμπασάκη και την παροχή κάθε στοιχείου που θα βοηθήσει στο έργο του ελέγχου και της αξιολόγησης.

Πηγή: Lamiareport.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ