ΦΩΤΟ-Με μικροεπεισόδια ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

ΦΩΤΟ-Με μικροεπεισόδια ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή, σύμφωνα με τους διοργανωτές, περίπου 3.000 εκπαιδευτικών, υπαλλήλων των πανεπιστημίων, σχολικών φυλάκων και φοιτητών.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου σημειώθηκαν μικροεπεισόδια όταν ολιγομελής ομάδα διαδηλωτών εκτόξευσε νεράτζια προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο προαύλιο της Bουλής, ενώ οι Αρχές απομάκρυναν τους εύζωνους από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Το επεισόδιο, ωστόσο, δεν έλαβε έκταση και λίγο αργότερα οι δρόμοι, που είχαν κλείσει, δόθηκαν στην κυκλοφορία.

Η πορεία των διαδηλωτών ξεκίνησε από τα Προπύλαια και έφτασε μπροστά από τη Βουλή, όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ενώ η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή.

Νωρίτερα, πραγματοποίησε πορεία το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, οργάνωση φοιτητών και μαθητών που πρόσκειται στο ΚΚΕ. Η πορεία των περίπου 500 διαδηλωτών ξεκίνησε από τα Προπύλαια, έκανε μια στάση στη Βουλή και διαλύθηκε στο ύψος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Στο μεταξύ, αριθμός των καταλήψεων μειώνεται, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των περιφερειακών διευθύνσεων, τα σχολεία υπό κατάληψη ήταν σήμερα 253 από 364 προχθές και περίπου 580 την πρώτη μέρα.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ο Λοβέρδος για τις καταλήψεις και τα Πανεπιστήμια-Τι είπε για τον Στύλιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ