Η απάντηση του δήμου Αμαρουσίου στον Καραμέρο για όσα είπε «στον ενικό»

Η απάντηση του δήμου Αμαρουσίου στον Καραμέρο για όσα είπε «στον ενικό»

«Για ψέματα και φθηνό λαϊκισμό» καταγγέλλει η διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής, Γιώργο Καραμέρο σχετικά με τις δηλώσεις του στην εκπομπή «στον ενικό» για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του δήμου Αμαρουσίου.

Ο δήμος Αμαρουσίου υποστηρίζει ότι τα όσα είπε ο κ.Καραμέρος «αποδεικνύουν την έλλειψη γνώσεων και σοβαρότητας που διακρίνει έναν ακόμη νεόκοπο, «υποψήφιο σωτήρα» αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας» και χαρακτηρίζει τις θέσεις του «ανακριβείς».

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση της διοίκησης του δήμου Αμαρουσίου:

“Tα ψέματα και ο φθηνός λαϊκισμός του νέου Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αττικής για την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Αμαρουσίου

Η χθεσινή εμφάνιση του νέου Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αττικής στην εκπομπή «στον Ενικό» και τα όσα είπε, τόσο για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου, όσο και για το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Εμπορικού Κέντρου της πόλης, αποδεικνύουν την έλλειψη γνώσεων και σοβαρότητας που διακρίνει έναν ακόμη νεόκοπο, «υποψήφιο σωτήρα» αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας.

Αν ο ουσιαστικά διορισμένος (αφού δεν χρειάζονταν σταυρό για να εκλεγεί) Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα διέθετε στοιχειώδεις γνώσεις γύρω από το αντικείμενο ευθύνης του, δεν θα έλεγε τόσες πολλές ανακρίβειες για μια σειρά από έργα που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν στο Μαρούσι.

1. Τα ψέματα και ο λαϊκισμός του για τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου

Αν δεν ήταν τόσο επιρρεπής στο φτηνό λαϊκισμό ο νέος Αντιπεριφερειάρχης, δεν θα χαρακτήριζε «έργο βιτρίνας» και «ανάπλαση μιας πλατείας που γίνεται για τρίτη φορά και κόστισε 7,5 εκατομμύρια», το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης του Εμπορικού Κέντρου του Αμαρουσίου.

Πρώτον, γιατί δεν είναι έργο βιτρίνας αλλά έργο ουσιαστικής αναβάθμισης της τοπικής εμπορικής αγοράς αλλά και της εικόνας της πόλης. Αν συνομιλήσει με τους κατοίκους και τους εμπόρους, θα το διαπιστώσει. Δυστυχώς γι’ αυτόν, συνομιλητές του δεν είναι οι πολίτες, αλλά μια μικρή μειοψηφική ομάδα μίζερων τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου, που δεν θέλουν να γίνεται στην πόλη κανένα έργο.

Δεύτερον, γιατί το έργο αυτό δεν αφορά απλά και μόνον στην ανάπλαση μιας πλατείας, όπως ψευδώς ισχυρίσθηκε. Αλλά στην ανάπλαση των βασικών εμπορικών οδών του Κέντρου, στην ανάπλαση της πλατείας Αγίας Λαύρας, στην εκτέλεση βασικών έργων υποδομής (αντιπλημμυρικά, ύδρευσης, τοποθέτηση νέου φωτισμού και αστικού εξοπλισμού, κλπ.). Αν δεν γνωρίζει τί έργα χρηματοδοτεί η Υπηρεσία που προΐσταται, καλύτερα να σιωπά.

Τρίτον, γιατί το έργο δεν κόστισε 7,5 εκατομμύρια, όπως ψευδώς ισχυρίσθηκε, αλλά πολύ λιγότερα, καθώς προηγήθηκε διεθνής διαγωνισμός και δόθηκαν εκπτώσεις 52%. Δεν γνωρίζει ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τί πληρώνει η Υπηρεσία που προΐσταται; Η πετά στον τηλεοπτικό αέρα ψεύτικα νούμερα για να δημιουργεί εντυπώσεις; Ότι κι αν ισχύει από τα δύο, εκτίθεται.

Τέταρτον, γιατί είναι ατυχής η προσπάθεια του να συνδέσει το συγκεκριμένο έργο, με την χρηματοδότηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας που χρειάζεται η πόλη. Είναι σε άλλο κωδικό τα κονδύλια για τις βιοκλιματικές αναπλάσεις και σε άλλον αυτά για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Για την κατανομή των χρημάτων, υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια και όχι ο Δήμος. Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει υποχρέωση να διεκδικεί χρήματα από όλους τους κωδικούς, για να χρηματοδοτεί έργα χρήσιμα στην πόλη. Και η Διοίκηση Πατούλη αυτό κάνει. Με χρήματα της Περιφέρειας εκτελούμε και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, και βιοκλιματικές αναπλάσεις, και κατασκευή παιδικών σταθμών κλπ.

Η Διοίκηση Πατούλη κάνει τη δουλειά της, χωρίς να λέει πολλά λόγια. Ας κάνει, λοιπόν, το ίδιο και ο νέος Αντιπεριφερειάρχης.

2. Τα ψέματα και ο λαϊκισμός του νέου Αντιπεριφερειάρχη για την αντιπλημμυρική προστασία του Αμαρουσίου

Αν δεν ήταν τόσο επιρρεπής στο ψέμα και στον φτηνό λαϊκισμό ο νέος Αντιπεριφερειάρχης, δεν θα ισχυρίζονταν ότι η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας «έβαλε τα αντιπλημμυρικά αφουγκραζόμενη τους κατοίκους του Αμαρουσίου».

Ο ισχυρισμός αυτός είναι ένα « χονδροειδέστατο ψέμα Καραμέρου», γιατί η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

Ο νέος Αντιπερειφερειάρχης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι:

• Η σημερινή Διοίκηση Πατούλη έχει ολοκληρώσει και καταθέσει στην Περιφέρεια Αττικής (από το 2010 ως το 2014)  εννέα μελέτες για την αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών του Αμαρουσίου και συγκεκριμένα για τις Πολεοδομικές Ενότητες: Ψαλιδίου, Νέας Λέσβου, Στούντιο, Κοκκινιάς, Αναβρύτων, Πολυδρόσου, Σωρού, Νέου Αμαρουσίου , Αγίου Θωμά.

•Η σημερινή Διοίκηση Πατούλη εκπόνησε τις παραπάνω μελέτες με δικούς της πόρους, αν και δεν ήταν δική της αρμοδιότητα. Οι μελέτες ομβρίων ήταν αρμοδιότητα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της πρώην Νομαρχίας και νυν Περι��έρειας. Αφού δεν έκαναν, όμως, εκείνοι τη δουλειά τους, αναλάβαμε εμείς να ετοιμάσουμε τις μελέτες.

• Η σημερινή Διοίκηση Πατούλη εξασφάλισε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής ύψους 3.050.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι. Tα χρήματα αυτά μας διατέθηκαν τον Απρίλιο του 2014. Στο πλαίσιο αυτό ήδη δημοπρατήσαμε τον Σεπτέμβριο το διαγωνισμό για την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων στις Π.Ε. Ψαλιδίου και Νέας Λέσβου, ενώ σε μερικές ημέρες γίνεται και η δημοπράτηση για το αντίστοιχο έργο στην περιοχή Στούντιο.

• Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης δεν έχει διαθέσει μέχρι στιγμής για το Μαρούσι στην πράξη, κι όχι στα λόγια, ούτε ένα επιπλέον ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα. Έσπευσε, όμως, να φωτογραφηθεί πριν μερικές ημέρες στην περιοχή της Νέας Λέσβου για τα αντιπλημμυρικά έργα της οποίας δεν έχει συμβάλει ούτε στο ελάχιστο.

3. Ας αφήσει τα λόγια και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα ο νέος Αντιπεριφερειάρχης

Αν θέλει ο νέος Αντιπεριφερειάρχης να είναι πραγματικά χρήσιμος πρέπει, επιτέλους, να πάψει να συμπεριφέρεται ως υποψήφιος πολιτευτής της αντιπολίτευσης. Προσφέρει κακές υπηρεσίες και στο κόμμα που τον φιλοξενεί, αλλά και στη νέα Περιφερειάρχη. Καλώς ή κακώς, πλέον είναι μέρος της νέας Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και για τα επόμενα 5 χρόνια,  πρέπει να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τα νέα του καθήκοντα κι ευθύνες. Το να ασκείς Διοίκηση, σημαίνει ευθύνες, σημαίνει ότι κρίνεσαι από το έργο σου κι όχι από τα λόγια και τις ψεύτικες υποσχέσεις.

Αν, λοιπόν, θέλει να συμπεριφερθεί ως μέρος της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής κι ενδιαφέρεται πραγματικά για την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Αμαρουσίου κι όχι για να ασκεί κριτική στις επιλογές του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη (οι οποίες έχουν την αποδοχή του 58% της τοπικής κοινωνίας) οφείλει:

Πρώτον, να ολοκληρώσει ως Περιφέρεια τα έργα διευθέτησης του ρέματος Αμαρουσίου, που αποτελεί δική του αρμοδιότητα. Γιατί πρέπει να γνωρίζει ότι χωρίς διευθέτηση του ρέματος, αντιπλημμυρικά έργα δεν γίνονται.

Δεύτερον, να επιδείξει διάθεση συνεργασίας με τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου όπως του επιβάλλει η θεσμική του ιδιότητα. Εμείς, ως δείγμα καλής θέλησης και διάθεσης συνεργασίας μαζί του, θέτουμε στη διάθεση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής την εγκεκριμένη μελέτη οριογραμμών που εκπονήσαμε προκειμένου να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία της διευθέτησης του ρέματος Αμαρουσίου.

Τρίτον, να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει ώστε να διατεθούν στον Δήμο Αμαρουσίου τα 9.000.000 ευρώ που χρειάζονται προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και στις υπόλοιπες Πολεοδομικές Ενότητες της πόλης μας, σύμφωνα με τις μελέτες που έχουμε ήδη εκπονήσει από το 2012.

Οι πολίτες του Αμαρουσίου δεν ξεγελιούνται από «τηλεοπτικές φούσκες» και λόγια του αέρα. Ας αποδείξει ο νέος Αντιπεριφερειάρχης με έργα, κι όχι με λόγια, το ενδιαφέρον του για την πόλη και τους κατοίκους της”.

Διαβάστε επίσης

Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον ενικό»

ΒΙΝΤΕΟ-Η πλημμυροπαθής ρωτάει τον Ντινόπουλο για τις αποζημιώσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ