Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο “Η Ασφάλεια της Ευρώπης: Μία Νέα Γεωπολιτική Διάσταση”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο “Η Ασφάλεια της Ευρώπης: Μία Νέα Γεωπολιτική Διάσταση”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου, το διήμερο συνέδριο που διοργάνωσε στην Αθήνα, 30-31 Οκτωβρίου, με θέμα “Η Ασφάλεια της Ευρώπης: Μια Νέα Γεωπολιτική Διάσταση”, το Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Μελετών “Εθνική Αναδημιουργία”.

Ομιλητές στη συνεδρία της 1ης ημέρας του συνεδρίου, με θέμα “Σύγχρονες Απειλές και Προκλήσεις για την Ευρώπη”, ήταν οι: o Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Παναγιώτης Ήφαιστος, ο Dr. Vladimir Kozin (Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, Μόσχα) και ο Δημοσιογράφος-Συγγραφέας, κ. Σταύρος Λυγερός. Συντονιστής ήταν ο κ. Ελευθέριος Καραγιάννης, Πρέσβης ε.τ.

Ομιλητές στη συνεδρία της 2ης ημέρας του συνεδρίου, με θέμα “Οι Οικονομικές Κυρώσεις ως Εργαλείο για την Εξωτερική Πολιτική: Αποτελεσματικότητα και Οικονομικές Συνέπειες”, ήταν οι: o Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κκ Σεραφείμ, ο κ. Πέτρος Αρβανίτης, ο κ. Bespalko Bogdan, ο Dr. Grivach Alexey (Εθνικό Ίδρυμα Ενεργειακής Ασφάλειας, Μόσχα ) και ο Dr. Aref AlObeid. Συντονιστής ήταν ο κ. Μάνος Μεγαλοκονόμος, Πρέσβης ε.τ.

Τις συνεδρίες ακολούθησε συζήτηση, σε “στρογγυλό τραπέζι”, μεταξύ των ομιλητών και των προσκεκλημένων συμμετεχόντων.

Στο συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος. Επίσης, στο συνέδριο παρέστησαν Πρέσβεις, εκπρόσωποι Πρεσβειών και πολλοί συμμετέχοντες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ