• Χωρίς νερό οι Γιατροί του Κόσμου!

  6:00 μμ, Δευτέρα 26 Μάρ 2012 6:00 μμ, Δευτέρα 26 Μάρ 2012

  Σε ξαφνική διακοπή της υδροδότησης στα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου, προέβη η ΕΥΔΑΠ, όπως αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της, εκφράζοντας παράλληλα τη διαμαρτυρία της για την "πρωτοφανή και ανάλγητη πράξη που καταδικάζει απροστάτευτα παιδιά και μητέρες να παραμείνουν στο κέντρο της Αθήνας χωρίς ένα βασικό κοινωνικό αγαθό όπως είναι το νερό".

  Σύμφωνα με την οργάνωση, η διακοπή έγινε χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση λόγω καθυστέρησης πληρωμής του τελευταίου λογαριασμού νερού του κτιρίου που εδρεύει στην οδό Σαπφούς 12, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Οργάνωσης αλλά και τα 2 μεγαλύτερα προγράμματα του φορέα, το Ανοιχτό Πολυϊατρείο και ο Ξενώνας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο.

  Οι Γιατροί του Κόσμου επισημαίνουν ότι η αδυναμία πληρωμής του εν λόγω λογαριασμού οφείλεται αποκλειστικά στην μεγάλη καθυστέρηση καταβολής του ποσού που λαμβάνουν οι Γιατροί του Κόσμου ως χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων, προκειμένου να μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα ενός Ξενώνα. Ως επακόλουθο αυτού του γεγονότος είναι η προσωρινή διακοπή λειτουργίας τόσο του ξενώνα όσο και του Ανοιχτού Πολυιατρείου.

  Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης πως η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αρνήθηκε την υπαγωγή των Γιατρών του Κόσμου σε ειδικό κοινωνικό τιμολόγιο που προβλέπεται για Οργανώσεις Αρωγής με το τυπικό πρόσχημα πως οι Γιατροί του Κόσμου δεν αποτελούν με βάση το νόμο φιλανθρωπική οργάνωση.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα