Βόρεια Ελλάδα-Ξεκίνησε η σεζόν για τους λάτρεις του σκι

Βόρεια Ελλάδα-Ξεκίνησε η σεζόν για τους λάτρεις του σκι

Σκι αλλά και snowboard στις πλαγιές των χιονοδρομικών κέντρων Πισοδερίου Φλώρινας και Βασιλίτσας Γρεβενών ξεκίνησαν να κάνουν οι λάτρεις των χειμερινών σπορ, καθώς το χιόνι έφτασε ήδη τα 40 εκατοστά και “έντυσε” στα λευκά τα βουνά.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Πισοδερίου, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπεύθυνος Κωνσταντίνος Τόττης, λειτουργούν ήδη δύο αναβατήρες συνολικού μήκους 1836 μέτρων, ενώ την 28η Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής επετείου και αργίας, θα λειτουργήσει και ένα καρεκλάκι.

“Είχαμε πολύ κόσμο χθες, πρώτη μέρα λειτουργίας του χιονοδρομικού. Το χιόνι έφτασε τους 40 πόντους στο Πισοδέρι και οι επισκέπτες το χάρηκαν ιδιαίτερα. Πέρσι δεν είχαμε καλό χειμώνα, όμως στο παρελθόν έχει ξανατύχει αρκετές φορές να έχουμε αρκετό χιόνι από τόσο νωρίς” πρόσθεσε ο κ. Τόττης.

Ανοιχτό για τους επισκέπτες είναι και το χιονοδρομικό κέντρο στη Βασιλίτσα Γρεβενών, με το χιόνι να “αγγίζει” τα 30 εκατοστά και τους εναέριους αναβατήρες να έχουν τεθεί σε λειτουργία, κάνοντας “ποδαρικό” στη χειμερινή περίοδο.

Στους 30 πόντους έχει φτάσει το χιόνι και στο Καϊμακτσαλάν του νομού Πέλλας, το οποίο, όμως, δεν ξεκίνησε ακόμη τη λειτουργία του, ενώ 10 εκατοστά είναι το χιόνι στο χιονοδρομικό Ανηλίου Μετσόβου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, χιονοπτώσεις αναμένονται και αύριο, 28η Οκτωβρίου, αλλά και το προσεχές Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των χιονοδρομικών κέντρων στη Βόρεια Ελλάδα, η λειτουργία θα διαρκέσει όσο το χιόνι είναι αρκετό για τους επισκέπτες.

Εάν ο καιρός συνεχίσει στο ίδιο “τέμπο” και τα υπόλοιπα χιονοδρομικά της χώρας αναμένεται σιγά σιγά να ανοίξουν “πύλες” και έως τα τέλη Νοεμβρίου θα τεθούν όλα σε πλήρη λειτουργία.

 

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη 46χρονος φυγόδικος από το 1997

ΦΩΤΟ-Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη

Νέες κινητοποιήσεις για τους διοικητικούς του Πανεπιστημίου Πατρών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ