Πνίγηκε η Αττική από τη βροχή-Βίντεο και φωτογραφίες των αναγνωστών του enikos.gr

Χάος σε ολόκληρη την Αττική από τη σφοδρή κακοκαιρία

 

Εικόνες χάους παρουσιάζει η Αττική, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει ολόκληρη τη χώρα.

Σε πάρα πολλά σημεία του λεκανοπεδίου επικράτησε κυκλοφοριακή συμφόρηση με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ατελείωτες ουρές. Οι δρόμοι σε αρκετές περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια με τους οδηγούς να έχουν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί από το μεσημέρι περισσότερες από 600 κλήσεις για να παρέμβει. Αυτή την ώρα επιχειρούν 70 οχήματα με 150 πυροσβέστες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι κλήσεις για βοήθεια αυξάνονται συνεχώς. Οι κλήσεις από όλο το λεκανοπέδιο αφορούν κυρίως σε αντλήσεις υδάτων, απομακρύνσεις αντικειμένων και κοπές δέντρων.

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα και ιδιαίτερα η Περιφέρεια Αττικής και η Αστυνομία για την αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή, κυρίως στη Δυτική Αττική και τον Πειραιά.

Τις προσπάθειες των πυροσβεστικών συνεργείων που εργάζονται πυρετωδώς παρακολουθούν και συντονίζουν ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Σεραφείμ Τσώκας με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Παπαγεωργίου. Ο κ. Τσώκας ήταν για τρεις ώρες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το υπόλοιπο διάστημα στο κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από όπου παρακολουθούσε τις εξελίξεις και συντόνιζε τις επιχειρήσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις περιοχές του Πειραιά, του Κερατσινίου και της Νίκαιας όπου αρκετά ισόγεια διαμερίσματα και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει.

Εγκλωβισμένη οδηγός στη Μεταμόρφωση

Μια οδηγός εγκλωβίστηκε στη Μεταμόρφωση, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και η γυναίκα καθόταν στο παράθυρο περιμένοντας βοήθεια.

Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα στη Νίκαια

Απίστευτες είναι οι εικόνες από τις καταστροφές που προκάλεσε η νεροποντή στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στη Νίκαια. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους χείμαρρους που δημιουργήθηκαν στους δρόμους με αποτέλεσμα αρκετά από αυτά να έχουν υποστεί εκτεταμένες φθορές.

Πλημμύρισε υπόγεια διάβαση πεζών

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η καταιγίδα και στην περιοχή του Κορυδαλλού. Αναγνώστης του enikos.gr έστειλε φωτογραφία, όπου η υπόγεια διάβαση πεζών στον Κορυδαλλό πλημμύρισε με αποτέλεσμα η διέλευση να ήταν αδύνατη.

Πλημμύρισε η υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Αθηνών

Δείτε τις εικόνες από την πλημμυρισμένη, υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Αθηνών, στο ύψος του κόμβου της Θηβών. Στις φωτογραφίες απεικονίζεται το μέγεθος της καταστροφής, αφού διακρίνεται το ύψος των υδάτων που έχει «καταπιεί» τα αυτοκίνητα.

Η λεωφόρος Αθηνών μετατράπηκε σε ένα απέραντο πάρκινγκ αυτοκινήτων. Η νεροποντή ανάγκασε τους οδηγούς να κινούνται με μικρές ταχύτητες.

Χείμαρροι οι δρόμοι στο Ίλιον

Πλημμυρισμένοι ήταν οι δρόμοι στην περιοχή του Ίλιον από τη σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή.

 

Σοβαρά προβλήματα από τη βροχή στις Αχαρνές

Προβλήματα από τη βροχή αντιμετώπισαν και οι κάτοικοι στο δήμο Αχαρνών. Κεντρικές οδοί της περιοχής πλημμύρισαν, δημιουργώντας προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

 

Η καταρρακτώδης βροχή που έπεσε στην Αττική δημιούργησε πολλά προβλήματα και στο Μενίδι. Πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε… ποτάμια, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του enikos. gr

 

Πλημμύρισαν οι δρόμοι στην Πετρούπολη 

Σε ποτάμια μετατράπηκαν και πολλοί δρόμοι της Πετρούπολης, μετά την έντονη νεροποντή που ξέσπασε τις μεσημεριανές ώρες.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που φαίνονται από το βίντεο και τις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr.

“Πνίγηκε” η Παλαιά Κοκκινιά

Οι δρόμοι στην Παλιά Κοκκινιά περιοχή μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Εικόνες καταστροφής στον Πειραιά

Τεράστια προβλήματα δημιούργησε η νεροποντή που ξέσπασε στην Αττική, καθώς πολλοί είναι οι δρόμοι που έχουν μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, μεγάλες είναι οι καταστροφές στην συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Αριστοτέλη Βαλαωρίτου, στα σύνορα της Νίκαιας με τον Πειραιά, αφού τα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά και «καβάλησαν» το ένα το άλλο.  

“Πλημμύρισε” o σταθμός ηλεκτρικού στο Νέο Ηράκλειο

Ο σταθμός του ηλεκτρικού στο Νέο Ηράκλειο «πλημμύρισε», αφού η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την πρωτεύουσα είχε ως αποτέλεσμα να συσσωρευτεί μεγάλος όγκος νερού στην είσοδο και στις διαβάσεις του σταθμού.

Ποτάμια οι δρόμοι έξω από το Αττικό νοσοκομείο

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι έξω από το Αττικό νοσοκομείο στο Χαϊδάρι. Η πρόσβαση των πολιτών ήταν σχεδόν αδύνατη και στο σημείο βρέθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντλήσουν το νερό. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει γενική εφημερία. 

 

ΦΩΤΟ-Πλημμύρισε το προπονητήριο του ΟΑΚΑ

Ο ΣΕΓΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ μετά από τη σημερινή βροχή και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες υπό τις οποίες προπονούνται οι Έλληνες αθλητές.

Τα προβλήματα είχαν αρχίσει από νωρίς το μεσημέρι λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που μας έστειλαν αναγνώστες του enikos.gr

 

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στην γέφυρα Ασπροπύργου

 

Μποτιλιάρισμα στο Ν. Φάληρο στην είσοδο προς Πειραιά

 

Ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητα στην Εθνική Οδό

 

Ρίχνει χαλάζι στον Κηφισό 

 

Γιγαντιαία κύματα στον Φλοίσβο

 

Πλημμύρισε το προπονητήριο του ΟΑΚΑ

ΦΩΤΟ-Πλημμύρισε το προπονητήριο του ΟΑΚΑ

Έπεσε χαλάζι στην Καλλιθέα

ΦΩΤΟ-Πέφτει χαλάζι στην Καλλιθέα

Αυτοκίνητο “βυθίστηκε” στα νερά στο Περιστέρι

Ο Σαμαράς στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας

Σε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες και αρμόδιους φορείς προέδρευσε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, που επέστρεψε από τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Αμέσως μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, ο κ. Σαμαράς μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι για να προεδρεύσει στη σύσκεψη.

Η Εκκλησία θα προσφέρει βοήθεια στους πληγέντες

Με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Ο κ.κ. Ιερώνυμος του εξέφρασε τη διαθεσιμότητα της Εκκλησίας να βοηθήσει τους πληγέντες, αν αυτό χρειαστεί.Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος είπε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης ότι η εκκλησία μπορεί να συμβάλει σε παροχής φαγητού αλλά και στέγης σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα. 

Για την κατάσταση ενημερώνεται συνεχώς από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επιστρέφει αυτή την ώρα από τις Βρυξέλλες. Μετά την άφιξή του, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί κατευθείαν στο κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας. 

ΒΙΝΤΕΟ-Η Δούρου στη Νίκαια

Στην περιοχή της Νίκαιας βρέθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, προκειμένου να δει το μέγεθος της καταστροφής που σημειώθηκε στην περιοχή. Η κ. Δούρου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα ξαναδούμε παρόμοιες εικόνες, ενώ ευχαρίστησε τους άνδρες της πυροσβεστικής για την βοήθεια τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Η Ρένα Δούρου για τις καταστροφές

«Είναι αθωράκιστη όχι μόνο η Περιφέρεια Αττικής, αλλά ολόκληρη η χώρα όσον αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία», ανέφερε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μιλώντας στον Real Fm 97.8 στην εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου και του Νίκου Μπογιόπουλου.

Η κυρία Δούρου, τόνισε ότι σε όλη την Αττική «είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα και δεν μπορεί κανείς να ιεραρχήσει ποια περιοχή έχει πληγεί».

«Υπάρχουν περιοχές, όπως είναι το Καματερό, που μέσα σε 13 μήνες έχουν δοκιμαστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Η εξήγηση δεν είναι μεταφυσική. Η αντιπλημμυρική προστασία του 2014 σε μία ευρωπαϊκή χώρα είναι ζητούμενο», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν νοικοκυριά τα οποία καταστρέφονται για δεύτερη φορά μέσα σε 1,5 χρόνο και δοκιμάζονται μέσα σε μία 5ετία».

«Χθες στη σύσκεψη στο περιφερειακό συμβούλιο αυξήσαμε τα κονδύλια για την αντιπλημμυρική προστασία. Έχουμε από το πρωί οδηγηθεί σε μία σειρά από πρωτοβουλίες που δεν είναι της αρμοδιότητάς μας, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπαίνουμε στη λογική των αρμοδιοτήτων», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει πληγεί σε μία λογική μνημονιακών περικοπών, ενώ την ίδια στιγμή αυξήθηκαν οι αρμοδιότητες. Είναι αθωράκιστη όχι μόνο η Περιφέρεια Αττικής, ολόκληρη η χώρα όσον αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία. Αυτά τα έργα όφειλαν να έχουν γίνει δεκαετίες. Αλλά αυτή τη στιγμή δε νομίζω ότι περισσεύει χρόνος για κριτική», κατέληξε η Περιφερειάρχης. 

Ακούστε το ηχητικό:

Ο δήμαρχος του Πειραιά για τις καταστροφές

«Η εικόνα στον Πειραιά δεν είναι καλή και το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην Παλαιά Κοκκινιά, ενώ είχαμε και άσχημη εικόνα στο λιμάνι», δήλωσε ο δήμαρχος του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου και του Νίκου Μπογιόπουλου, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι τα μέσα που διαθέτει ο δήμος του Πειραιά είναι ελάχιστα για να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους καταστροφές.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μώραλης, τόνισε ότι η ενημέρωση που είχε από τους υπεύθυνους, είναι ότι τα φρεάτια πριν την νεροποντή είχαν καθαριστεί και υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα στον Πειραιά είναι δομικό, εδώ και πολλές δεκαετίες, ενώ δεν υπάρχουν και αντιπλημμυρικά έργα».

Τέλος, ο δήμαρχος Πειραιά, έκανε γνωστό ότι το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη με τους μηχανικούς του δήμου, προκειμένου να υπάρξουν μέτρα για την «πρόληψη» και την «προοπτική» των αντιπλημμυρικών έργων.  

Ακούστε το ηχητικό:

 

Κάτοικος Παλαιάς Κοκκινιάς: Μείναμε χωρίς ρεύμα για 6 ώρες

Για έξι ολόκληρες ώρες είναι χωρίς ρεύμα, περίπου 600 οικογένειες στην Παλαιά Κοκκινιά, δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής, στον Real Fm 97.8  στην εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου και του Νίκου Μπογιόπουλου, ενώ πρόσθεσε ότι το ύψος του νερού από την νεροποντή ξεπέρασε τα δύο μέτρα.

Επίσης, ο κάτοικος της Παλαιάς Κοκκινιάς υποστήριξε ότι καλεί στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στα Καμίνια, αλλά “πέφτει” η γραμμή και εξέφρασε την ανησυχία του για τον 90χρονο πατέρα του που αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και χρειάζεται μηχανική υποστήριξη.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ