Κρούσμα ελονοσίας στην Κρήτη

Κρούσμα ελονοσίας στην Κρήτη

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αστυνομικές και υγειονομικές αρχές στην Κρήτη, μετά την διαπίστωση πως ένας 22χρονος Πακιστανός που πήγε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας έχει προσβληθεί απο ελονοσία.

Ο 22χρονος – ο οποίος ίσως διαμένει παράνομα στην χώρα – πήγε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας την προηγούμενη Παρασκευή καθώς αισθανόταν αδιαθεσία και είχε πυρετό.

Όπως είπε στο Flashnews.gr, o διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας,κ.Γιώργος Ματαλλιωτάκης, οι γιατροί,μετά τις πρώτες κλινικές εξετάσεις,είχαν κάποιες υποψίες και προχώρησαν και στην λήψη αίματος για εργαστηριακές εξετάσεις, λέγοντας στον 22χρονο να επιστρέψει στο Νοσοκομείο.

Να σημειωθεί πως ο ίδιος δεν μιλούσε καθόλου ελληνικά και συνοδευόταν απο κάποιον ομοεθνή του που μπορούσε να συννενοηθεί με τους γιατρούς.

Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων διαπιστώθηκε πως πράγματι είχε προσβληθεί απο την μεταδοτική ασθένεια της ελονοσίας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός προκειμένου να βρεθεί και να νοσηλευθεί με την διαδικασία των λοιμωδών νοσημάτων. Όμως ο 22χρονος Πακιστανός – μέχρι αυτή την ώρα – παραμένει άφαντος.

Να σημειωθεί πως η ελονοσία είναι μια άκρως μεταδοτική ασθένεια μέσω των κουνουπιών, η οποία έχει εξαλειφθεί εδώ και χρόνια απο την Ελλάδα, αλλά ενδημεί σε χώρες του λεγόμενου και ως Τρίτου κόσμου.

ΠΗΓΗ: Flashnews.gr

Διαβάστε επίσης

“Η ελονοσία δεν έχει λήξει” προειδοποιεί καθηγητής Δημόσιας Υγείας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ