Διάκριση φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου

Διάκριση φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου 

Την 3η θέση κατέκτησε η ομάδα φοιτητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων διατροφής Ecotrophelia 2014, που πραγματοποιήθηκε, στις 20 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών «Sial».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το καινοτόμο προϊόν «Carobites» της ομάδας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, ένα επιδόρπιο-σνακ οικολογικού χαρακτήρα, υψηλής διατροφικής αξίας και χαμηλών λιπαρών, το οποίο συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα του χαρουπιού με την καινοτόμο τεχνολογία των εδώδιμων επικαλύψεων, είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στον εθνικό διαγωνισμό, τον οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) τον Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι, για το συγκεκριμένο προϊόν έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από εταιρείες να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στη γαλλική ομάδα για το καινοτόμο προϊόν «DuoMarin – Les Lardons de la Mer» και το δεύτερο βραβείο δόθηκε στη ρουμάνικη ομάδα, που συμμετείχε με το προϊόν «TopIce».

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Ευάγγελος Καλούσης, πρόεδρος του ΣΕΒΤ, υπογράμμισε: «Εκ μέρους του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων θα ήθελα να συγχαρώ τους φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για τη μεγάλη τους νίκη και τη χαρά, που μας έδωσαν. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη σημαντική αυτή διάκριση καθώς για ακόμη μια φορά ο ενθουσιασμός των εκπροσώπων της νέας γενιάς αποδεικνύει ότι υπάρχει δημιουργικότητα, εφευρετικότητα και καινοτομία, στοιχεία, τα οποία σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά, μας γεμίζουν ελπίδα για το μέλλον. Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων άλλωστε πιστεύει ότι με την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα και χάρη στο ανθρώπινο δυναμικό της μπορεί να αποτελέσει όχημα για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ