Στον εισαγγελέα για τα ΙΕΚ ο Σπυρόπουλος

Στον εισαγγελέα για τα ΙΕΚ ο Σπυρόπουλος

 

Στον εισαγγελέα θα μεταβεί ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, καθώς ένα από τα ιδιωτικά ΙΕΚ που πήγε να ρυθμίσει τις οφειλές του κατέθεσε πλαστά πιστοποιητικά. 

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το «Νομοσχέδιο την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία».

Σχετικά με όσους παρανομούν και βρίσκονται στον χώρο της μεταλλυκειακής εκπαίδευσης, γι’ αυτούς που δεν συμμορφώνονται με την ασφαλιστική νομοθεσία και για αυτούς που εμπαίζουν το ΙΚΑ δεν θα είναι ήπιοι οι τόνοι μου. Υπήρχε μία προθεσμία μέχρι 15 Οκτωβρίου καθώς οι οφειλές προς το ΙΚΑ είναι στα 140 εκατομμύρια ευρώ. Θα σταματήσουν να μην πληρώνουν το ΙΚΑ για να πληρώνουν την διαφήμισή τους για να μην πω κάτι άλλο. Είναι σα να τους επιδοτεί το κράτος.

Πράγματι πήγαν να ρυθμίσουν πολλοί στο τέλος της προθεσμίας και είναι εν αναμονή μία συνολικής ρύθμισης. Στις 14 Οκτωβρίου μία εξ αυτών των επιχειρήσεων κατέθεσε πλαστά πιστοποιητικά. Και με επιστολή του ο διοικητής του ΙΚΑ, ο κ. Σπυρόπουλος μας ενημέρωσε ότι θα πάει σήμερα το απόγευμα στον εισαγγελέα” είπε ο κ. Λοβέρδος.

“Επειδή πολλά ειπώθηκαν μετά την προηγούμενη τοποθέτησή μας στην Επιτροπή, εδώ στους διαδρόμους και υπήρξαν πολλά τηλεφωνήματα,  ότι έχει να πει κάθε συνάδελφος να μου τα πει εδώ στην Επιτροπή. Έχει ξεπεραστεί κάθε όριο. Το Υπουργείο είναι σε σωστό δρόμο. Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε πόντο. Θέλουμε να έχουμε την στήριξη από την Επιτροπή. Δεν τα βρίσκουμε εμείς, δεν τα ξέρουμε, το ΙΚΑ τα εντοπίζει. Εκδίδεται ως έγγραφο κάτι το οποίο δεν έχει βγει από  τις υπηρεσίες του και είναι πλαστό. Στέλνουν επιστολές στον Πρωθυπουργό και λένε ότι τους διασύρουμε. Δεν λένε για το πώς αλλάζουν ονομασίες και ότι ο υπεύθυνος του κυλικείου έγινε γενικός διευθυντής της υπό νέας ονομασίας επιχείρησης. Θα σας ενημερώνουμε διότι θα καθαρίσουμε την μεταλλυκειακή εκπαίδευση” σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας σήμερα το πρωί είχε συνάντηση με τον Κινέζο Πρέσβη.”Γιατί να έρχονται μόνο 27 Κινέζοι στην Ελλάδα για σπουδές και χιλιάδες ή και εκατομμύρια να πηγαίνουν σε άλλες χώρες. Ο χώρος, όμως, υποδοχής θα πρέπει να είναι καθαρός. Φαντάζεστε να έρχονταν άνθρωποι εδώ σε ιδρύματα με πλαστά πιστοποιητικά” τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ