ΒΙΝΤΕΟ-Καραβάνια μεταναστών στους δρόμους της Λέσβου

ΒΙΝΤΕΟ-Καραβάνια μεταναστών στους δρόμους της Λέσβου 

Το δράμα των μεταναστών στη Λέσβο συνεχίζεται. Σε όποιο σημείο του νησιού κι αν βρίσκεται κάποιος, απέναντι από τις τουρκικές ακτές, θα συναντήσει ένα μικρό ή μεγάλο καραβάνι μεταναστών να ψάχνει λίγο φαγητό ή ένα μέρος για ύπνο.

Μια ομάδα μεταναστών, τα δύο τελευταία μερόνυχτα «ζουν» έξω από το καταργημένο αστυνομικό τμήμα του Μανταμάδου, περιμένοντας τους αστυνομικούς να τους μεταφέρουν κάπου αλλού.

Μαζί τους και μικρά παιδιά, πεινασμένα και τρομαγμένα, περιφέρονται στο κρύο και στη βροχή ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον.

Οι αρχές της Λέσβου, έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινή εισροή μεταναστών που είναι πλέον ανεξέλεγκτη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lesvosnews.gr

Τις περισσότερες φορές αστυνομικοί, λιμενικοί και διάφοροι εθελοντές αναγκάζονται να “βάλουν το χέρι στην τσέπη”, βλέποντας αυτό το δράμα να εξελίσσεται μπροστά τους. Οι κάτοικοι τους δίνουν τρόφιμα, νερό, ρούχα, κουβέρτες για να τους βοηθήσουν. Δεν μπορούν όμως να τους φιλοξενήσουν, όπως λένε οι ίδιοι, καθώς φοβούνται μήπως  βρεθούν κατηγορούμενοι για υπόθαλψη εγκληματία, ή ακόμα και για δουλεμπορία.

Δείτε το βίντεο

 

Πηγή: www.lesvosnews.gr

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Ελληνίδα παντρεύτηκε 2 φορές την ίδια μέρα

Αγνοείται παράνομος μετανάστης στη Ρόδο

Σπείρα διακινητών απειλούσε να σκοτώσει μετανάστη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ