Ο Αερολιμενάρχης για το επεισόδιο με τον Καμμένο

Ο Αερολιμενάρχης για το επεισόδιο με τον Καμμένο

Μια καθόλα συνηθισμένη διαδικασία ελέγχου κατέληξε σε επεισόδιο κατά την αναχώρηση από τα Χανιά του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.

Ο Αερολιμενάρχης Χανίων, μιλώντας στο Flashnews.gr, εξήγησε πώς και γιατί συνέβη το περιστατικό. Όπως επεσήμανε ο κ.Σταύρος Καστρινάκης, ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί για την αναχώρηση του Πάνου Καμμένου και των άλλων βουλευτών των ΑΝΕΛ, διαφορετικά θα παρευρίσκετο και ο ίδιος στο αεροδρόμιο, όπως κάνει με όλους τους επισήμους.

«Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ουδείς πολιτικός – με εξαίρεση τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου – μπορεί να εισέλθει σε χώρο το αεροδρομίου χωρίς να ελεγχθεί» είπε ο κ. Καστρινάκης, διευκρινίζοντας: «Επειδή υπάρχουν επίσημοι οι οποίοι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την κανονική είσοδο όλων όσοι ταξιδεύουν, αλλά να μπούν στο αεροδρόμιο με αυτοκίνητο, έχει τοποθετηθεί φυλάκιο στην είσοδο των οχημάτων, πλήρως εξοπλισμένο με τα μηχανήματα ελέγχου και με υπαλλήλους.

Μόλις το αυτοκίνητο με τους επισήμους σταματήσει στο φυλάκιο, η συνήθης διαδικασία είναι, οι υπάλληλοι ασφαλείας, να ζητήσουν από τους επισήμους να κατεβούν και να τους ρωτήσουν εάν θέλουν να γίνει απλός σωματικός έλεγχος με τα φορητά μηχανήματα ή εάν επιθυμούν να περάσουν μέσα από την πύλη ανίχνευσης που βρίσκεται μέσα στο φυλάκιο. Εννοείται πως οι αποσκευές τους περνούν μέσα από το μηχάνημα».

Μάλιστα ο Αερολιμενάρχης Χανίων τόνισε πως αυτή ακριβώς η διαδικασία τηρήθηκε και σε πρόσφατες αναχωρήσεις από τα Χανιά των κ.κ.Τσίπρα και Κουβέλη, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Όμως τι συνέβη κατά την αναχώρηση του κ.Καμμένου;

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις που υπάρχουν, όπως αναφέρει ο κ. Καστρινάκης, «μόλις οι υπάλληλοι ασφαλείας ζήτησαν από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ να κατεβεί για έλεγχο και πριν καν προλάβουν να εξηγήσουν την διαδικασία που προανέφερα, ο κ. Καμμένος τους επετέθη φραστικά…»

Μάλιστα έγινε και τηλεφωνική συνομιλία του κ. Καμμένου με τον Αερολιμενάρχη στην διάρκεια της οποίας ο κ. Καστρινάκης εξήγησε την διαδικασία που προβλέπουν οι κανονισμοί.

Παρόλα αυτά, μετά το επεισόδιο που έγινε στο φυλάκιο, ο κ.Καμμένος μπήκε μέσα στο αεροδρόμιο και πήγε στην αίθουσα VIP συνοδευόμενος από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς όμως να ελεγχθεί από την ασφάλεια του αεροδρομίου, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί.

«Μόλις το πληροφορήθηκα έδωσα εντολή στον αερολιμενικό υπηρεσίας να τους εξηγήσει πως χωρίς έλεγχο ασφαλείας δεν υπάρχει περίπτωση να ταξιδέψουν. Εκεί το δέχθηκαν και ελέγχθηκαν κανονικά πριν περάσουν στο αεροσκάφος» ανέφερε στο flashnews.gr ο κ.Καστρινάκης, γνωστοποιώντας πως ήδη έχει ξεκινήσει διαδικασία διερεύνησης του περιστατικού με καταθέσεις μαρτύρων και εξέταση των καταγραφών από την κάμερα κλειστού κυκλώματος του εξωτερικού φυλακίου.

Διαβάστε επίσης

Επεισόδιο με τον Καμμένο στο αεροδρόμιο Χανίων

ΑΝΕΛ Χανίων για το επεισόδιο με τον Καμμένο: Κάποιοι ενοχλήθηκαν…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ