Ο βρετανός βουλευτής που ζητά την επιστροφή των Γλυπτών

Ο βρετανός βουλευτής που ζητά την επιστροφή των Γλυπτών

Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, από το βρετανικό μουσείο στην Αθήνα, τάχθηκαν βρετανοί βουλευτές κατά τη διάρκεια συζήτησης στη βουλή των Κοινοτήτων. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, βουλευτής των Εργατικών, ο οποίος τόνισε ότι τα Γλυπτά έχουν κλαπεί από το λαό της Ελλάδος, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm 97.8.

«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα, τα Ελγίνεια Μάρμαρα όπως είναι γνωστά στην Αγγλία, εκλάπησαν κατά την άποψή μου από την Ελλάδα. Υπήρξε μακροχρόνια καμπάνια για την επιστροφή τους στην Αθήνα και το θέμα τέθηκε χθες στο βρετανικό κοινοβούλιο , από έναν συνάδελφό μου βουλευτή, τον Τζορτζ Άντριου», ανέφερε ο Τζέρεμι Κόρμπιν και πρόσθεσε:

«Η απάντηση της αγγλικής κυβέρνησης ήταν ότι θα ακολουθήσουν συνομιλίες με την Unesco. Ρώτησα πόσο θα διαρκέσουν αυτές οι συνομιλίες γιατί πιστεύω ότι τα μουσεία ανά την Ευρώπη και βεβαίως της Αμερικής, έχουν μεγάλο αριθμό τέχνης  και εκθέματα που θα έπρεπε να επιστρέψουν στις χώρες στις οποίες γεννήθηκαν. Και αυτό βεβαίως είναι ένα θέμα μεγάλης διαμάχης».

«Διαχρονικά υποστηρίζω την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα που ξεκίνησε η Μελίνα Μερκούρη πριν από πολλά χρόνια», τόνισε ο βρετανός βουλευτής.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι τελικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα επιστραφούν στην Ελλάδα απάντησε:

«Πιστεύω ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά το βρετανικό μουσείο δεν είναι πρόθυμο, όπως και η αγγλική κυβέρνηση και αυτό λόγο του απόηχου που θα μπορούσε να έχει ένα τέτοιο γεγονός και των νέων δεδομένων που θα δημιουργούσε».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-“Κλεμμένα λάφυρα τα Γλυπτά του Παρθενώνα” λένε Βρετανοί βουλευτές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ