Μέλος της «μαφίας του μασάζ» ο 27χρονος

Μέλος της «μαφίας του μασάζ» ο 27χρονος

Έναν 27χρονο Κινέζο, που κατηγορείται για τη μαφιόζικη επίθεση σε βάρος 26χρονου συμπατριώτη του τον περυσινό Ιούνιο, συνέλαβαν, χθες, αστυνομικοί. Σε βάρος του είχε εκδοθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, απόπειρα εκβίασης και εγκληματική οργάνωση.

Ο 27χρονος συλληφθείς φέρεται ως μέλος της λεγόμενης «μαφίας του μασάζ», σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, η οποία δραστηριοποιείτο στον έλεγχο των εσόδων από το μασάζ που κάνουν Κινέζες στην παραλία της Κατερίνης. Η δράση της σπείρας εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και ως μέλη της κατηγορούνται συνολικά τέσσερα άτομα.

Το αιματηρό επεισόδιο συνέβη την ώρα που ο 26χρονος μικροπωλητής επέστρεφε στο σπίτι του, στην περιοχή των Ξυλάδικων Θεσσαλονίκης. Εκεί, ο 27χρονος -μαζί με συνεργούς του- κατηγορείται ότι πλησίασε το θύμα του και το πυροβόλησε πισώπλατα τέσσερις φορές, τραυματίζοντάς το σοβαρά στη μέση. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από περαστικούς που ειδοποίησαν ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον τραυματία σε νοσοκομείο. 

Από την έρευνα του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι η αιτία της αιματηρής επίθεσης ήταν το γεγονός ότι το νεαρό θύμα αντέδρασε στις απαιτήσεις της σπείρας, όταν αυτή ζήτησε εκβιαστικά από την 24χρονη σύντροφό του το ποσό των 1.600 ευρώ, προκειμένου να συνεχίσει να κάνει μασάζ, έναντι αμοιβής, σε λουόμενους στην παραλία της Κατερίνης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε τότε περιελάμβανε κι άλλες περιπτώσεις εκβιάσεων σε βάρος γυναικών κινεζικής καταγωγής, από τις οποίες οι φερόμενοι ως δράστες αξίωναν χρηματικά ποσά προκειμένου να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως μασέρ. Μάλιστα, σε μία από τις περιπτώσεις αυτές, χτύπησαν και τραυμάτισαν γυναίκα στο πρόσωπο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ