Καλαφάτης: Λαϊκιστής ο Μπουτάρης

Καλαφάτης: Λαϊκιστής ο Μπουτάρης

Τα βέλη του στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, έριξε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τις θέσεις που έχει εκφράσει ο δήμαρχος για το θέμα της ανεργίας, αλλά και την πολιτική του στον τομέα του τουρισμού.

Σε συνάντηση που έχει η ομάδα των “Εντάξει” με δημοσιογράφους στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο κ. Μπουτάρης τοποθέτησε ψηλά στην ατζέντα το θέμα της ανεργίας, παρότι ουσιαστικά ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει πολλά στον τομέα αυτό.

“Είναι δείγμα προχειρότητας. Βάζει δυνατά το θέμα στην ατζέντα, αλλά προσθέτει ότι ο δήμος δεν μπορεί να κάνει πολλά. Μας λέει ουσιαστικά “μην περιμένετε και πολλά”. Είναι παλιά κουλτούρα αυτή. Είναι λαϊκισμός κι εμάς ο λαϊκισμός είναι βασικός μας εχθρός. Εμείς λέμε θα μιλάς γι’ αυτά που μπορείς να κανείς, αν είσαι σοβαρός”.

Στη συνέχεια, ο κ. Καλαφάτης τόνισε πως “ο τουρισμός είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της κυβέρνησης”, ενώ ανέφερε ότι δεν γίνεται να παίρνει κανείς χρήματα από την κυβέρνηση και να καπηλεύεται το έργο της, παρουσιάζοντάς το ως δικό του. “Εγώ είμαι δίκαιος, να πάρεις τα εύσημα που σου αξίζουν. Η διοίκηση του δήμου μιλάει για το θέμα του τουρισμού τα τελευταία 3,5 χρόνια, αλλά υπάρχουν κι άλλα προβλήματα που απασχολούν την πόλη”, είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν θα μείνει τα επόμενα πέντε χρόνια στην διοίκηση του δήμου, ο Σταύρος Καλαφάτης απάντησε: “Ήρθα, για να υπηρετήσω το καθήκον μου. Εδώ είμαι και με αξιολογείτε”, τονίζοντας ότι δεν υπογράφει συμβόλαιο, αλλά θα είναι εδώ για όσο πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει στην αντιπολίτευση του δήμου.

Πηγή: thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ